preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Noć muzeja 2018. (galerija+Press Clipping)
Autor: Krasnodor Mikša, 28. 1. 2018.

 

 

Učenici Medicinskog učilišta sudjelovali su svojim predavanjem o štetnosti pušenja na ovogodišnjoj Noći muzeja u Muzeju Staro selo Kumrovec.


Ovogodišnja tema trinaeste Noći muzeja bila je Muzeji i sport i pod tom su se temom 26. siječnja u više od dvije stotine muzeja i galerija u cijeloj Hrvatskoj odvijala događanja cijelu noć.

Učenici Katarina Grandavec, Natalija Vlahek, Petra Pavetić i Martin Posarić, pod vodstvom nastavnice Štefice Sukreški, predstavili su svoj projekt-istraživanje o raširenosti konzumiranja cigareta među srednjoškolskom populacijom. Projekt Zašto ne pušimo nastao je kao istraživanje u sklopu prošlogodišnje E-medice, a pokušao je prikazati i usporediti broj pušača u medicinskim i nemedicinskim zanimanjima Srednje škole Bedekovčina i Škole za medicinske sestre Vrapče. Istraživanje je proučavalo broj pušača, razloge za i protiv pušenja, mišljenje srednjoškolaca o toj temi i štetnosti pušenja među učenicima srednje škole.

   

Sama tema o pušenju na kraju je povezana i s temom Noći muzeja i s time da je pušenje štetno te da bi nam sportaši mogli biti uzor u zdravom načinu života i da bi nam sport mogao pomoći u odvikavanju od ove ovisnosti.

Nakon predavanja učenici su sudjelovali i u ostalim aktivnostima Noći muzeja u kumrovečkom muzeju: glazbenom programu, predstavljanju ovogodišnjeg relija Kumrovec 2018., proučavali vozila u reliju i razgledali izložbu o povijesti sporta.

Galerija.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju