preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan mimoza
Autor: Krasnodor Mikša, 30. 1. 2018.

 

U petak, 26. siječnja 2018., učenici 3., 4. i 5. razreda Medicinskog učilišta naše škole sa svojim nastavnicima sudjelovali su na stručnom skupu koji je održan u Centru za mlade i neovisnu kulturu grada Zaboka povodom Hrvatskog dana mimoza - dana borbe protiv raka vrata maternice i Europskog tjedna prevencije raka vrata maternice. 


Skup je organizirala Krapinsko-zagorska županija u suradnji s Općom bolnicom Zabok i bolnicom hrvatskih veterana s ciljem upoznavanja javnosti da je rak vrata maternice jedini karcinom koji se može spriječiti prevencijom - edukacijom, cijepljenjem i redovitim posjetima ginekologu.

   

Predavanje o prevenciji raka vrata maternice održao je prim. dr. sc. Rajko Fureš, dr. med. spec. ginekolog, na temu „Značaj prevencije, probira, edukacije i cijepljenja u dijagnostici u sprečavanju promjena vrata maternice“ te dr. Danijela Batas na temu „Dijagnostika i liječenje promjena vrata maternice“.

Hrvatski dan mimoza - dan borbe protiv raka vrata maternice obilježit će se i u našoj školi i OB Zabok i bolnici hrvatskih veterana u suradnji sa Zagorskom ligom protiv raka, u srijedu 31. siječnja 2018.

Učenica Tena Novak i nastavnica Suzana Posavec

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju