preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
17. tjedan mozga - najava
Autor: Krasnodor Mikša, 2. 3. 2018.

 

 

 

U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Tjedna mozga (12. - 18. ožujka), u našoj školi održat će se niz predavanja i radionica, od koji će jedna biti otvorena i za zainteresirano građanstvo.


Hrvatsko društvo za neuroznanost, Hrvatski institut za istraživanje mozga i Znanstveni centar izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 12. do 18. ožujka 2018. godine sedamnaesti puta u Hrvatskoj organiziraju Tjedan mozga, kampanju u svijetu poznatu kao Brain Awareness Week.

Cilj  je upoznati širu javnost sa značenjem istraživanja mozga u 21. stoljeću – stoljeću uma. Hrvatsko društvo za neuroznanost ove je godine izabralo nove zanimljive teme za Tjedan mozga s ciljem nastavka dijaloga s javnošću o značajnim pitanjima iz istraživanja mozga: Mozak i umjetna inteligencija i Mozak – glad za kisikom i glukozom.

Naša se škola također uključila u obilježavanje Tjedna mozga u Krapinskoj-zagorskoj županiji sa sljedećim aktivnostima:

13. ožujka 2018.

-16.30 - javno predavanje dr. med. Zlatka Crkvenčića, psihijatra iz Psihijatrijska ordinacija Crkvenčić na temu  Panični poremećaj

-17.30 - Patricija Škreb i Katarina Grandavec, učenice Srednje škole Bedekovčina, smjer medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege, mentor Štefica Sukreški,  Hrana za mozak (samo za učenike)

15. ožujka 2018.

-13,00 - Tomislav Čekolj, psiholog, Čine li nas pametni telefoni pametnijima (samo za učenike)

16. ožujka 2018.

-12,20 sati - radionica za djecu iz Dječjeg vrtića Bedekovčina

Sva predavanja i radionice organiziraju se u Srednjoj školi Bedekovčina.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju