preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan ružičastih majica (galerija+video+Press Clipping)
Autor: Krasnodor Mikša, 4. 3. 2018.

 

 

Učenici i nastavnici Srednje škole Bedekovčina i Učeničkog doma obilježili su Dan ružičastih majica nizom akcija i međunarodnim eTwinning projektom.


Dan ružičastih majica nacionalni je program prevencije vršnjačkog nasilja koji se obilježava zadnje srijede u mjesecu veljači, u Hrvatskoj od 2014.

Srednja škola Bedekovčina, sa svojim nastavnicama Danielom Usmiani i Suzanom Đurkan, povezala se sa školskim ustanovama iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Hrvatske u eTwinning projekt Pink Shirt Day 2018. / Dan ružičastih majica 2018. kojim su od prosinca prošle godine provodili zajedničke akcije na satovima razrednih odjela. Projekt se sastojao od radionica, gledanja edukativnih filmova i promoviranja Međunarodnog dana ružičastih majica. Naglasak je bio na prevenciji vršnjačkog nasilja, ali i na prevenciji nasilja u mladenačkim vezama koja je bila tema radionica pod nazivom Sanjam dobru vezu.

Projekt je imao vrhunac u učeničkom performansu na Danu ružičastih majica kada su i sve učenike škole upoznali s prigodnim porukama protiv vršnjačkog nasilja napisane na ružičastim majicama i balonima.

   

Niz akcija događao se i u Učeničkom domu Srednje škole Bedekovčina uz radionice na kojima je sa svojom odgojnom grupom odgajateljica Ljiljana Ban Dominko provela radionicu o uzrocima i posljedicama vršnjačkog nasilja, dok je odgajateljica Marica Kaščelan sa svojim učenicima snimila prigodan video na službenu pjesmu Dana ružičastih majica - Život nije siv Mije Dimšić. 

Galeriju s obilježavanja Dana ružičastih majica možete pogledati na službenim stranicama Srednje škole Bedekovčina na Facebooku.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju