preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Predstavljanje deficitarnih zanimanja (video)
Autor: Krasnodor Mikša, 7. 3. 2018.

 

 

U ponedjeljak, 5. ožujka 2018. godine započeo je ovogodišnji ciklus predstavljanja deficitarnih zanimanja i srednjoškolskih programa učenicima 7. i 8. razreda u svim zagorskim osnovnim školama.


Cilj je potaknuti učenike završnih razreda osnovnih škola da se odluče za zanimanja koja su deficitarna u Krapinsko-zagorskoj županiji, a poduzetnicima se daje mogućnost da na posebnim informativnim štandovima predstave roditeljima i djeci zanimanja koja su tražena u županijskom poduzetništvu. Ovo događanje organiziraju Krapinsko-zagorska županija, županijska Obrtnička komora, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina te Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina.

U predstavljanju deficitarnih zanimanja sudjeluje i Srednja škola Bedekovčina u kojoj se učenici mogu obrazovati za niz zanimanja, a od deficitarnih tu su zidar, keramičar i tesar, zanimanja koja su vrlo tražena i kojima se učenici zapošljavaju odmah po završetku srednje škole. To je istaknuo i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar: „Danas se nije lagano školovati, međutim, sada imate priliku izabrati školovati se uz stipendiju, i kao što sam rekao, nakon školovanja imate osiguran posao, što je velika stvar. Zidar, keramičar, vodoinstalater, stolar i konobar, to su zanimanja za kojima vlada ogromna potražnja na tržištu rada u KZŽ. Primjerice, lani nismo imali niti jednog zidara upisanog, a na tržištu rada bila je potreba za njih 111, keramičara su upisala 4 a trebalo ih je 36, vodoinstalatera 4 a tražilo se njih 59, konobara samo 14, a bilo je potrebe za 357, stolari 10 a trebalo ih je 35.“

   

Za sva deficitarna zanimanja osigurane su županijske stipendije, a učenike stipendiraju i tvrtke.

Za ovaj krug predstavljanja deficitarnih zanimanja napravljen je propagandni film koji je financirala Županija o keramičarima. Tu je i prošlogodišnji film o zidarima, tesarima i monterima suhe gradnje koji je sniman u našoj školi.

   

Za sve informacije o zanimanjima koja školuje Srednja škola Bedekovčina možete kontaktirati školu na 049/213-514  049/213-994, pogledati što radimo u školi na stranicama škole, na Facebooku i na službenom kanalu Srednje škole Bedekovčina na YouTubeu.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju