preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Županijska smotra iz GOO-a
Autor: Krasnodor Mikša, 22. 3. 2018.

 

 

Srednja škola Bedekovčina predstavila se projektom „Poznajmo sadržaj svoje košare“ na jedanaestoj županijskoj smotri iz Građanskog odgoja i obrazovanja kojim će se predstaviti i na državnoj razini.


Učenice naše škole (Jelena Brezak, 2. Ma, Lucija Erdelja, 2. Ma, Ema Bartolec, 3. Mb, i Tena Novak, 5. Ma) pod mentorstvom prof. Danijele Švigir i prof. Suzane Đurkan uspješno su predstavile projekt „Poznajmo sadržaj svoje košare“ koji su provodile tijekom ove školske godine.

   

Projekt „Poznajmo sadržaj svoje košare“ osmišljen je u sklopu Projekta građanin koji se već tradicionalno provodi u našoj školi s ciljem razvijanja interesa učenika za aktivno građanstvo razvijajući vještine potrebne za učinkovito sudjelovanje i djelovanje u zajednici. Svjesni činjenice da je kultura ophođenja šumom s ciljem branja gljiva u našim krajevima vrlo rasprostranjena, učenici su prepoznali problem nedovoljnog poznavanja gljiva koje često rezultira trovanjem. U želji za osvješćivanjem te činjenice provedene su mnogobrojne aktivnosti (odlazak u šumu sa stručnim vodstvom, edukacija gljivarskog društva Medenka, izložba gljiva, uzgoj micelija, edukativne igre), a učenici su osmislili i svoj moto: „Otrovi su svugdje oko nas, ali se trovanje može spriječiti“. Projekt promiče ekološku dimenziju Građanskog odgoja s ciljem promicanja znanja o gljivama i njihovoj raznolikoj upotrebi.

Povjerenstvo je pohvalilo izlaganje i obranu projekta te je isti predložen za državnu smotru.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju