preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Festival English All Around (galerija)
Autor: Krasnodor Mikša, 2. 4. 2018.

 

 

Privatna umjetnička gimnazija iz Zagreba 24. i 25. ožujka 2018. organizirala je festival engleskog jezika English All Around na kojem su, i ove godine, u dva tima sudjelovali i učenici naše škole.


Srednju školu Bedekovčina predstavljala su dva tima pod mentorstvom profesorice Gordane Bujanić Tretinjak: u Dramskom izazovu (Drama Challenge) sudjelovali su učenici Karla Rašanec, Tomislav Ban i Kristian Puhak iz 4. Mb te Benjamin Totić iz 2. b razreda, a u Izazovu govorenja (Speaking Challenge) sudjelovali su Marko Malečić i Luka Škalički iz 4. G razreda.

Tema ovogodišnjeg festivala bila je IDENTITY. Tomislav Ban sam je napisao dramu pod nazivom „Goldie, the boy who didn't touch the sky“, koju je vrlo marljivo tjednima uvježbavao sa svojom glumačkom ekipom koju su činili Karla, Kristijan i Benjamin. Sudačka trojka festivala imala je samo riječi hvale, kako za sam sadržaj drame, tako i za izvedbu naših učenika. Suci su bili Kane Husbands, glumac, koreograf i redatelj, Eddie-Joe Robinson, glumac, kazališni producent i redatelj, te Andrew Whyment, redatelj i pisac.

   

Za Izazov govorenja dobili smo tri teme za koje smo uvježbavali afirmacijsko i negacijsko izlaganje. Luka i Marko tjednima su marljivo uvježbavali svoje govore na zadane teme:

1) Children must change their identity when they reach adulthood
2) People are shaped by their national identity
3) People have the right to change their identity in the virtual world.

U ovom izazovu sudački par činili su Roman C. Brysha, učitelj vještine govorništva, i  Riki Pahlić, član nekoliko NVO-a te osnivač Debatnog kluba po modelu UN-a. I u ovoj su kategoriji suci pohvalili vještine i izvedbu naših učenika te im dali i nekoliko savjeta kako poboljšati govorničke vještine.

Naši su učenici dali sve od sebe i izvrsno predstavili našu školu među 28 srednjih škola i gimnazija te 25 osnovnih škola koje su ove godine sudjelovale na festivalu.

Galerija.

Gordana Bujanić Tretinjak

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju