preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Državno natjecanje medicinske struke (Press Clipping)
Autor: Krasnodor Mikša, 27. 4. 2018.

 

 

 

Na državnom natjecanju učenika/ca srednjih škola Republike Hrvatske iz obrazovnoga sektora Zdravstvo i socijalna skrb u disciplini Medicinska sestra opće njege/ medicinski tehničar opće njege naša učenica Monika Kranjčec osvojila je drugo mjesto u državi.


Državno natjecanje pod nazivom Schola medica 2018. održavalo se od 23. do 25. travnja u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića u Zadru, a učenici iz cijele Hrvatske natjecali su se i u disciplini dentalni tehničar.

   

Učenici se na državnoj razini natječu u poznavanju, razumijevanju i primjeni nastavnih sadržaja iz predmeta Zdravstvena njega opća, Opća načela zdravlja i njege, Etika u sestrinstvu te Zdravstvena njega zdravog djeteta i adolescenta, a sami bodovi stjecali su se iz pisane provjere stručno-teorijskih znanja i praktičnog zadatka. Učenici pisano rješavaju zadatke kojima se provjeravaju znanja u trajanju 60 minuta za 60 pitanja, a za pripremu i izvođenje praktičnog zadatka učenik je imao na raspolaganju 15 minuta.

Na ovom natjecanju iz obrazovnoga sektora Zdravstvo i socijalna skrb koje je promoviralo zdravstvenu struku, unapređenje kreativnosti učenika i nastavnika, razmjenu znanja i stručno usavršavanje učenica 4. Ma razreda Medicinskog učilišta Srednje škole Bedekovčina Monika Kranjčec, pod mentorstvom nastavnice Suzane Posavec, stekla je i mogućnost dobivanja dodatnih bodova pri upisi na strukovne studije sljedeće godine.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju