preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Međunarodni dan tjelesne aktivnosti (galerija)
Autor: Krasnodor Mikša, 12. 5. 2018.

 

 

Svake godine, 10. svibnja, obilježava se Svjetski dan tjelesne aktivnosti pa smo ga i mi u školi obilježili s nekoliko događanja.


Tjelesna neaktivnost sve je veći problem današnjice, najčešće zbog sjedilačkog načina života, manjka slobodnog vremena ili jednostavno nekvalitetne edukacije o važnosti vježbanja. Upravo zbog toga, svake se godine nastoji educirati, informirati i potaknuti društvo na zdrav način života. Iako se to u današnjem svijetu prepunom obaveza, nezdrave prehrane pa i lijenosti čini kao nešto nemoguće, samo 30-ak minuta vježbanja na dan čini itekako veliku razliku. Tjelesna aktivnost ima brojne pozitivne učinke: pomaže u prevenciji bolesti, jača imunitet, umanjuje stres i pojačava koncentraciju.

   

U ponedjeljak, 7. svibnja 2018., ugostili smo članove Savate kluba Stubica. Oni su nam prikazali način treniranja i tehnike karakteristične za ovaj sport. Članovi koji su bili u našoj školi u natjecateljskoj su skupini i redom su osvajači mnogih medalja u svojim kategorijama u Hrvatskoj, Europi i svijetu. Najveći je uspjeh naslov svjetskog prvaka koji je nedavno osvojio Luka Lešković. Na kraju druženja s ovako vrsnim sportašima naši su se učenici okušali u ovom sportu i hrabro se borili protiv iskusnih boraca.

U utorak, 8. svibnja 2018., organizirali smo kratku edukaciju o nordijskom hodanju - Uvod u nordijsko hodanje, koje se provodilo  u suradnji s tvrtkama Infinitum progresum i Body Concept. Gost nam je bila Tea Brlečić, bivša učenica škole, a sada prvostupnica fizioterapije, koja je učenicima trećeg razreda fizioterapeutskih tehničara demonstrirala tehniku nordijskog hodanja i istaknula brojne prednosti ovakvog vida aktivnosti, kako za zdrave osobe tako i za one koji imaju određenih zdravstvenih  problema. Učenicima je pokazala i neke vježbe koje nisu imali prilike naučiti u redovnom programu.

   

Za sam kraj obilježavanja Dana tjelesne aktivnosti u školskoj dvorani odigrane su utakmice graničara između učenika i nastavnika, kao i igre potezanja užeta.

Cijelu galeriju po danima obilježavanja Dana tjelesne aktivnosti možete vidjeti na službenoj stranici Srednje škole Bedekovčina na Facebooku.

Tajana Sedak Benčić

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju