preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Državna smotra projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja
Autor: Krasnodor Mikša, 24. 5. 2018.

 

U ponedjeljak, 21. svibnja 2018. godine, održana je državna Smotra projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja na kojoj su se svojim projektom Poznajmo sadržaj svoje košare predstavili i učenici naše škole.


Učenice Tena Novak, Ema Bartolec, Jelena Brezak i Lucija Erdelja pod mentorstvom prof. Danijele Švigir i prof. Suzane Đurkan vrlo su uspješno predstavile projekt „Poznajmo sadržaj svoje košare” o poznavanju vrsta gljiva i utjecaju gljiva na ljudsko zdravlje.

Projekt „Poznajmo sadržaj svoje košare” osmišljen je u sklopu Projekta građanin koji se već tradicionalno provodi u našoj školi s ciljem razvijanja interesa učenika za aktivno građanstvo.

Kako bi promicali znanje o gljivama i njihovoj raznolikoj upotrebi, učenici su proveli mnogobrojne aktivnosti (odlazak u šumu sa stručnim vodstvom, edukacija gljivarskog društva Medenka, izložba gljiva, uzgoj micelija, edukativne igre). Svjesni činjenice kako nedovoljno poznavanje gljiva često rezultira trovanjem ljudi, učenici su osmislili i svoj moto „Otrovi su svugdje oko nas, ali trovanje se može spriječiti”, koji će im biti misao vodilja u daljnjem proučavanju ovog pomalo tajnovitog područja.

   

Sutkinje procjeniteljice projekata pohvalile su metodički složen plakat, izlaganje učenica, a posebno im je bila zanimljiva edukativna igra „Poznajemo li gljive?” Kako bi pokazale pravila igre, naše učenice odmjerile su snage s učenicima Srednje škole Prelog.       

Čestitke učenicama na uloženom trudu i izvrsnom predstavljanju!

Suzana Đurkan

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju