preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Centar za travnjaštvo (galerija)
Autor: Krasnodor Mikša, 7. 6. 2018.

 

Učenici 2. P (agrotehničari) odradili su izvanučioničku nastavu u Centru za travnjaštvo Agronomskog fakulteta u Zagrebu na Sljemenu.


Pokušalište Centar za travnjaštvo sastavni je dio Sveučilišta u Zagrebu Agronomskog fakultetaZavoda za specijalnu proizvodnju bilja, i smješteno je u ambijentu sjevernih padina Medvednice. Centar je utemeljen za potrebe znanstvenog, nastavnog i stručnog rada u travnjaštvu te govedarstvu i ovčarstvu, raspolaže vlastitim livadama i pašnjacima, suvremeno opremljenim laboratorijem za analizu voluminozne krme, učionicom i smještajnim kapacitetima za studente na praksi. Na pokušalištu se provode znanstvena istraživanja vezana za održavanje postojećih i razvoj novih travnjačkih resursa, kao i tehnika njihovog iskorištenja.

Nakon uvodnog upoznavanja s poviješću i djelatnostima Centra učenici su obišli laboratorije za ispitivanje krme, prvo kemijskim i fizikalnim putem, nakon toga obišli su pokušališta, a na kraju su se upoznali s biološkom metodom ispitivanja krme koja se provodi na živim životinjama, ovcama.

   

U sklopu Centra nalazi se farma na kojoj su se učenici susreli sa sustavom "krava-tele", a susreli su se i s mehanizacijom za ratarstvo i travnjaštvo.

Ostale slike vezane uz posjet Centru možete vidjeti na službenoj stranici Srednje škole Bedekovčina na Facebooku.

Daniel Gavran

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju