preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Nova poljoprivredna oprema (Video+Press Clipping)
Autor: Krasnodor Mikša, 2. 7. 2018.

 

 

Na poljoprivrednom poligonu Srednje škole Bedekovčina u četvrtak, 28. lipnja 2018., predstavljen je novi traktor s pripadajućom poljoprivrednom mehanizacijom, ukupne vrijednosti 469.000 kuna.


Zamjenica župana Jasna Petek čestitala je Srednjoj školi Bedekovčina i svim njenim djelatnicima na uspješnoj prijavi na javni poziv Ministarstva poljoprivrede namijenjen srednjim školama za promociju i jačanje kompetencija u strukovnim zanimanjima u poljoprivredi. „Krapinsko-zagorska županija osnivač je Srednje škole Bedekovčina čiji rad kontinuirano podržavamo. Polako otkupljujemo zemljište koje se koristi za praksu učenika, a sljedeće godine je u planu i potpuna energetska obnova zgrade škole“, kazala je ovom prilikom zamjenica župana za društvene djelatnosti.

Školi je prema projektu odobren iznos od 453.271,68 kuna, čemu je škola dodala još 16.134 kuna vlastitih sredstva te nabavila voćarsko-vinogradarski traktor, atomizer-raspršivač, prskalicu, traktorski viličar, platformu te dvobrazni plug premetnjak. Traktor i mehanizacija koristit će se za praktičnu nastavu i vježbe učenika Poljoprivrednog učilišta koji su do sada praksu obavljali na traktoru iz 1979. godine, kao i za obrazovanje odraslih.

Na konferenciji za medije na kojoj je predstavljena nova oprema govorili su i načelnik Općine Bedekovčina Darko Ban i ravnateljica SŠ Bedekovčina Vera Hrvoj, dok je samu opremu predstavio voditelj Poljoprivrednog učilišta Slavko Vinković.

Preuzeto s: kzz.hr

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju