preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Jesenski rok državne mature
Autor: Krasnodor Mikša, 20. 7. 2018.

Danas, u podne, počinju prijave ispita državne mature u jesenskom roku i traju do 31. srpnja 2018. u 12:00.


Učenici samostalno prijavljuju ispite i studije jesenskog dijela državne mature. Sustav ih neće automatski prijavljivati na studije niti se ispiti iz ljetnog roka automatski kopiraju u jesenski.

Podsjetnik o prijavama ispita i studija nalazi se u Priručniku za učenike na stranici Postani student.

Učenici u jesenskom roku mogu prijaviti bilo koji novi ispit, one kojima žele ispraviti negativnu ocjenu ili popraviti ocjenu iz ljetnog roka. Prijavljuju se u sustav Postani student svojim podacima koje su dobili u ljetnom roku. 

Ako se učenici u međuvremenu predomisle, odjava ispita moguća je do 2. kolovoza 2018. U tom slučaju učenici trebaju popuniti obrazac Odjava ispita (u prilogu) i poslati ga na e-mail adresu odjava@ncvvo.hr.

Do istog datuma (uključujući i taj dan) obavezno je i uplatiti naknadu za troškove polaganja ispita u jesenskom roku. Obaveza plaćanja vidljiva je učenicima nakon prijave ispita na njihovim stranicama, na poveznici Moji podatci / Zaduženja i uplate. Učenici neće moći pristupiti ispitu ako nisu na vrijeme uplatili ispit.

Ispit se plaća ako učenik ponovo polaže ispit koji je s uspjehom položio u ljetnom roku. Ako učenik želi polagati ispit koji je polagao u ljetnom roku, ali na drugoj razini, tada se također ispit plaća. Učenici koji ponavljaju polaganje ispita jer nisu s uspjehom položili ispite u ljetnome roku, ne plaćaju troškove polaganja ispita u jesenskome roku. Kako biste bili sigurni, provjerite poveznicu Zaduženja i uplate.

Pristupnici koji imaju zaduženja iz prethodnih rokova moraju podmiriti dugovanja jer se uplate evidentiraju prvo za neuplaćene ispite iz prethodnih rokova.

Ispiti se pišu u školi prema Kalendaru koji se nalazi u prilogu.

Prijave na studije na kojima je ostalo mjesta u jesenskom roku traju od 24. srpnja do 19. rujna 2018. do 15:59, ako studij nije odredio raniji završetak prijava. Studije prijavljujete na jednak način kao i u ljetnom roku. Slobodna mjesta na studijima možete provjeriti na stranici Postani student na poveznici Studijski programi.

O mogućim ranijim upisima na pojedine studije, razredbenim ispitima ili dokumentaciji koju je potrebno poslati informirate se sami.

Za sve ostala informacije o jesenskom roku pratite mrežne stranice škole, Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Postani student i studij.hr.

Ispitni koordinatori

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju