preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Beecome
Autor: Krasnodor Mikša, 16. 9. 2018.

 

 

1. rujna ove godine započeo je s provedbom novi Erasmus+ projektu, aktivnost KA2, pod nazivom BEECOME (Bees in Europe: an Example of Challenges Over Men and Environment).


Projekt će trajati 24 mjeseca, odnosno završava 31. kolovoza 2020. Osim naše škole, partneri u projektu su College Privé Notre-Dame Marvejolsa iz Francuske i oni su glavni koordinatori projekta, zatim Werner-Heisenberg-Gymnasium iz Neuwieda iz Njemačke, HBLA für Wein - und Obstbau Klosterneuburg iz Klosterneuburga iz Austrije, Istituto Comprensivo N. 3 – PATTI iz Pattija iz Italije i Federación EFAS CV La Malvesia iz Llombaija iz Španjolske. Vrijednost projekta je 188.000 eura.

U sklopu projekta održat će se dva susreta nastavnika, koordinatora projekta, i šest mobilnosti učenika u trajanju od jednog tjedna, odnosno svaka škola partner bit će domaćin za jednu mobilnost.

   

Glavne su aktivnosti projekta izučavanje pčela i njihovih staništa s posebnim naglaskom na ugroženost i zaštitu pčela i njihovih staništa. U drugoj godini projekta aktivnosti će biti usmjerene na izučavanje pčelinjih proizvoda i njihovu primjenu u prehrani i medicini.

Voditelj projekta u našoj školi je nastavnik Daniel Gavran, a ukoliko vas zanimaju pčele, željeli biste putovati i razmjenjivati mišljenja o ovoj temi s vršnjacima iz drugih zemalja, želite uživati u suradnji, učenju i druženju s vršnjacima iz gore navedenih zemalja, govorite li engleski ili neki drugi strani jezik ili želite biti domaćin srednjoškolcima kada dođu u Hrvatsku, javite se nastavniku Danielu Gavranu i on će vam reći sve što vas zanima o projektu i kako se uključiti.

Sve informacije o projektu nalazit će se na poveznici.

Join us and let bee!

Mara Ivančević

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju