preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt HERO
Autor: Krasnodor Mikša, 18. 9. 2018.

Nastavnice Daniela Usmiani i Sanja Markuš pozivaju sve da se pridružite ekipi u još jednom novom Erasmus+ projektu naše škole - HERO - „Heritage is Europe's Revolutionary Opportunity“ („Naslijeđe je revolucionarna prilika Europe“).


HERO „Heritage is Europe's Revolutionary Opportunity“ („Naslijeđe je revolucionarna prilika Europe“) projekt je koji je pokrenulo 5 srednjih škola iz Belgije, Hrvatske, Finske, Poljske i Portugala:

  1. VZW Leiepoort campus Sint-Vincentius, Deinze, Belgija – tehnička i strukovna srednja škola na sjeveru zemlje, u regiji snažnog industrijskog rasta i s mnogo učenika doseljenih iz drugih zemalja
  2. Srednja škola Bedekovčina, Hrvatska
  3. Sonkajärven lukio, Sonkajärvi, Finska – mala, odlično opremljena srednja škola u izoliranom ruralnom području istočne Finske
  4. Agrupamento de Escolas de Vialonga, Vialonga, Portugal – srednja škola smještena u predgrađu Lisabona s dodatnim predmetima iz područja arhitekture, grafičkog i industrijskog dizajna, kiparstva… i mnogo učenika iz Afrike i Brazila, koja se posljednjih godina otvara EU projektima
  5. III Liceum Ogolnoksztalcace im. Juliusza Slowackiego w Lesznie, Leszno, Poljska – gimnazija iz središnjeg dijela Poljske koja do sad nije sudjelovala u Erasmus+ projektima.

Svi će oni proučavati europsku povijest, književnost, umjetnost, arhitekturu i mitologiju s naglaskom na posljednjih 100 godina, uz motivirajuće zadatke u kojima će se koristiti ICT, vještine fotografiranja, grafičkog dizajna, stolnog izdavaštva, etike na internetu i društvenim mrežama, mogućnost poduzetništva u kulturi…, i promovirati aktivno građanstvo zaštitom velikog i raznolikog bogatstva kulturnog naslijeđa.

Za vrijeme trajanja projekta ( 1. rujna 2018. – 1. rujna 2020.) osmislit će se novi europski superheroj, HERO 2.0, lik koji je utjelovljenje europskih vrijednosti 21. stoljeća i koji ujedinjuje posebno tinejdžere iz svakog kutka Europe. Priču o glavnom junaku pretočit ćemo u poučnu dječju slikovnicu koja će mlađu djecu poučavati o važnosti kulturnog naslijeđa, nadamo se u što većem broju europskih vrtića i osnovnih škola.

Sve informacije o projektu nalaze se na poveznici.

Ukoliko želite postati članom projektnog tima javite se nastavnicama Danieli Usmiani i Sanji Markuš!

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju