preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Donacija robota
Autor: Krasnodor Mikša, 10. 10. 2018.

 

 

Rotary klub Krapina donirao je našoj školi 4 bee bot robota.


Članovi Rotary kluba posjetili su školu i uručili robote koji će biti namijenjeni kodiranju i programiranju na početnoj razini, a koje će koristiti učenici zanimanja pomoćni proizvođač keramike.

Učenici će koristiti robote na satovima Informatike za rano učenje programiranja, logičkog razmišljanja i razumijevanja uzročno-posljedičnih veza. Sami roboti funkcioniraju na način da pritiscima na tipke učenici programiraju kretanje robota te time predviđaju kretanje robota, vizualiziraju kretanje robota, rješavaju probleme i uče.

Rotary je međunarodno udruženje osoba iz stručnog i poslovnog života koje se posvećuju humanim ciljevima, cijene i promiču visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu te šire dobru volju i razumijevanje u svijetu. U Hrvatskoj klubovi godišnje dodjeljuju preko stotinu stipendija mladim i talentiranim srednjoškolcima i studentima, doniraju računala, medicinsku opremu, grade sustave za pročišćavanje vode, obnavljaju i opremaju škole i slično.

   

Nakon dodijeljene donacije učenicima, koji su robote već počeli koristiti, rotarijanci iz Rotary kluba Krapina razgledali su školi i upoznali se s njezinim obrazovnim programima i funkcioniranjem.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju