preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Garancija za mlade
Autor: Krasnodor Mikša, 22. 10. 2018.

 

 

 

Članovi Mreže udruga Zagor održali su predavanje i otvorili info-štand za učenike naše škole.


Održano je predavanje na temu „Primjeri međunarodne mobilnosti mladih iz RH“. Na predavanju su učenici/ce dobili korisne informacije o međunarodnoj mobilnosti, Erasmus+ programu te o Europskim snagama solidarnosti. Također, imali su priliku čuti zanimljiva iskustva volontera Udruge IKS koji su sudjelovali na razmjenama mladih i Europskoj volonterskoj službi.

Predavanje je održano u sklopu projekta „Lokalni info-centar za mlade Zagor“ kojeg provodi Mreža udruga Zagor zajedno s partnerskim organizacijama: Udruga Zamisli, Impress, Udruga IKS i Nezavisna udruga mladih. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Ujedno se provela aktivnost informiranja srednjoškolaca/ki o Garancijama za mlade i informacijskom centru putem info-štanda na kojem su bile izložene razne publikacije vezane uz temu informiranja. Razgovorom su sve mlade osobe pozvane da se za svoja pitanja i nedoumice o mogućnostima zapošljavanja, mobilnosti, volontiranja i ostalim pitanjima obrate u Lokalni info-centar za mlade Zagor.

Informiranje se provelo u sklopu projekta "Informiraj i kreiraj! 4.0" koji provodi Mreža udruga Zagor s partnerima Udrugom "ZAMISLI", Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim ured Krapina i Krapinsko-zagorskom županijom, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju