preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan tolerancije (galerija+video)
Autor: Krasnodor Mikša, 17. 11. 2018.

 

 

16. studenog, na Dan tolerancija, organizirana je modna revija odjeće iz školskog Tajnog dućana.


U današnje vrijeme odjeća nije samo zaštita za tijelo, već definitivno način izražavanja naše osobnosti i karaktera. Svi želimo biti prepoznatljivi, originalni, a mnogo je puta odjeća, odnosno stil koji nosimo, način na koji kanaliziramo svoje unutarnje “ja” na vanjštinu. Stoga je važno njegovati vlastiti stil, ne sramiti se ga i zatajivati, nego ga ponosno pokazivati jer je to ono što jesmo. Odjeća ne mora i ne smije biti skupa, ne mora biti ni nova da bi pokazivala naš stav i odnos prema svijetu. Tolerirajući tuđe stilove, toleriramo i uvažavamo njihov karakter.

Postoji puno modnih stilova i njihovih mješavina – netko voli šareno, netko jednobojno, netko dugo, netko kratko, netko široko, netko usko… Nismo ni mi svi isti – ima nas nižih, viših, srednje visine, mršavijih, debljih, plavih, crnih, smeđih i crvenih…

Biramo odjeću koja nam se sviđa i u kojoj se osjećamo dobro. Tako pomalo stvaramo neki svoj stil po kojem nas drugi prepoznaju.

Napominjemo da je sva odjeća i modni dodaci iz našeg Tajnog dućana (u koji možete i vi!), a koji ovom prilikom također promoviramo. I još nešto, ne manje važno! Osim promocije tolerancije, prihvaćanja različitosti i školskog Tajnog dućana, želimo promovirati i ekološku vrijednost ponovne upotrebe tekstila. Trebamo li reći da je reciklaža tekstila i financijska ušteda, očuvanje našeg planeta, ali i poticaj našoj mašti da od starog učinimo nešto novo i atraktivno ili pak ponovo oživimo duh starih vremena?

Svi smo različiti i lijepi, kako izvana, tako i iznutra. Ali to vam danas ovdje nismo mogli pokazati. To otkrijte sami družeći se, otkrivajući, prihvaćajući i poštujući spomenute razlike.

   

Budite tolerantni i, još više od toga, prihvaćajte se međusobno i poštujte svoje razlike! U tome je ljepota, a ne u savršenosti!

(Tekst je dio govora koji je održan tijekom modne revije.)

Cjelokupnu galeriju slika s Dana tolerancije i modne revije možete pogledati na službenoj stranici Srednje škole Bedekovčina na Facebooku.

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju