preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Predstavljanje Erasmus+ projekata
Autor: Krasnodor Mikša, 7. 12. 2018.

 

 

U ponedjeljak su predstavljena dva nova, Erasmus+ projekta naše škole: HERO 2.0 i B.E.E.C.O.M.E.


Koordinatorica projekta HERO 2.0 Sanja Markuš opisala je projekt u osnovnim crtama. U projektu sudjeluju škole iz Belgije, Finske, Portugala i Poljske. Promovirajući aktivno građanstvo i koristeći ICT vještine, naslijeđe i vrijednosti zajedničke svim europskim građanima promoviraju se u projektu u kojem će se izraditi edukativna slikovnica o superheroju, HERO 2.0, koji će te vrijednosti i promovirati.

Kako je projekt već obavio prvi susret projektnih timova u Portugalu, Sanja Markuš i učenici koji su sudjelovali u ovom prvom dijelu iznijeli su svoje dojmove o projektu, susretu u Vialongi i koliko je projekt napredovao.

Koordinator drugog projekta, B.E.E.C.O.M.E., Daniel Gavran, predstavljajući projekt o izučavanju pčela i njihovih staništa s posebnim naglaskom na ugroženost i zaštitu, opisao je prve korake koji su već učinjeni kao i pripremu za prvi projektni sastanak na Siciliji u siječnju. Izrađen je logo projekta, a na mrežnoj stranici škole nalazi se i ankete vezana uz projekt koju mogu ispuniti i učenici i nastavnici. Učenici se već pripremaju za projektni susret i obavljaju zadatke čija će rješenja prikazati na Siciliji.

Na kraju je Ivan Pogačić, koji sudjeluje u projektu o pčelama, održao kratko predavanje o svom iskustvu uzgajivača pčela i prednostima i problemima s kojima se susreo tijekom bavljenje uzgajanjem pčela.

Oba voditelja projekata pozvali su učenike da se priključe radu na projektima kako bi se upoznali s mladima iz cijele Europe, unaprijedili poznavanje stranih jezika, putovali, a mogu se aktivirati i kada članovi svih projektnih skupina dođu u Bedekovčinu, gdje će se i odvijati jedan dio svakog od projekata.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju