preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Budućnost počinje danas (nastavak)

Autor: Krasnodor Mikša, 20. 11. 2020.

 

 

Nastavljaju se aktivnosti u sklopu projekta Budućnost počinje danas: jačanje znanja i vještina mladih za izgradnju održivih lokalnih zajednica", sufinanciranom od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

U suradnji s Mrežom udruga Zagor započela je prva ovogodišnja volonterska akcija volontera naše škole nazvana EKO-GANG BEDEX.

"Banda" volontera uređuje park iza skulpture "Učenici", rada akademskog kipara Krešimira Roda. Akcija će se odvijati u nekoliko faza. Sredstvima iz projekta kupljeno je 5 klupa na kojima će se u bojama škole napisati naziv škole i jedna lijepa poruka učenika.

   

U petak, 30. listopada, s prvom fazom je krenula i prva grupa volontera - "volonterke-šarafilice" napravile su velik posao. Vještinom pravih majstora montirale su klupe koje su došle u dijelovima. Lidija, Ivana M., Lana, Mirela i Viktorija majstorski su baratale bušilicom, gedorama i "šrafcigerom".

Sljedeća faza počinje uskoro, pratite nas...


Volonterska akcija "EKO-GANG BEDEX" u projektu Budućnost počinje danas, a u suradnji s Mrežom udruga Zagor, ide dalje. U četvrtak, 5. 11. 2020. volonterke-sadilice Matea, Ivana M., Iva N. i Lidija posadile su biljku zvanu "roza lozica" u parku iza skulpture Učenici gdje će biti postavljene klupe. Imale su i stručnu pomoć učenika i profesorice iz našeg Poljoprivrednog učilišta.

   


Iva, Lidija i Ivana M. uz veliku pomoć 3. d razreda, smjer soboslikar, izrezale su i pripremile šablone za natpise koji će se nalaziti na klupama. U srijedu, na praznik, Viktorija, Helena, Petra i Maja su pomoću šablona radile natpise na klupama. Nakon manjih popravaka i uz pomoć naših zidara koji rade postolja za klupe, pripremamo svečano otvorenje parka. U prilogu su fotografije s vrlo zabavnog bojanja klupa...

   

Tatjana Papst, pedagoginja, koordinatorica projekta
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju