preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Mobilnost učenika i nastavnika u Španjolsku
Autor: Daniela Usmiani, 5. 10. 2020.

 

 

Od 9. do 15. veljače 2020. učenici: Moreno Stanišić, Mihael Mirt, Antonio Bartol i Jakov Martinek u pratnji nastavnika Davora Stankovića i Daniele Usmiani proveli su na mobilnsoti u Torrijosu, kod projektnog  partnera iz Španjolske.


Tijekom susreta osim aktivnosti upoznavanja, razvoja komunikacije između sudionika i upoznavanje škole, upoznavanja načina provođenja nastave i upoznavanja novih kultura učenici su radili niz grupnih aktivnosti vezanih za temu projekta: izrada promotivnih materijala kojima promoviramo kodiranje (rep, plakati, prezentacije, flayeri), zajedničko pregledavanje materijala izrađenih prije  mobilnosti u svakoj od škola partnera (igre u Scratchu, Metaverseu o božićnim običajima, ključnim riječima povodom Božića) te su zajednički birali najbolje uratke. U skladu s temom posjetili smo tvrtku “Modumaq Soluciones Tecnológicas S.L.” učenici su razgledali proizvodni pogon, odjel za inovacije. Kroz intervju s djelatnicima i vlasnikom pokušali smo saznati koliko je kodiranje bitno za poslove u industriji (robotika) u budućnosti. Nakon posjeta radeći u grupama učenici su izrađivali digitalne materijale vezane za My future job (plakate) u kojima su istraživali kompetencije koje će od ljudi zahtijevati poslovi u budućnosti koristeći se i informacijama dobivenima tijekom posjeta tvrtki.

Projektni susret trajao je do petka, te smo subotu iskoristili za upoznavanje s Madridom i razgled njegovih kulturno - povijesnih znamenitorsti. Nismo propustili ni pogledati znamenitu Guernicu, Pabla Picassa u muzeju Reina Sofia.

                               

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju