preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > Projekti  > Erasmus+  > UpT2S
Vijesti

Projekt UpT2S Srednje škole Bedekovčina

Autor: Daniela Usmiani, 3. 3. 2022.

Erasmus+ projekt Srednje škole Bedekovčina pod nazivom "Upgrading trainers in dual vocational training system" (UPT2S) nakon dvije i pol izazovne godine provođenja aktivnosti završava u ožujku 2022. Cilj projekta je unapređenje provedbe dualnog obrazovanja u strukovnim školama, unapređenjem kompetencija mentora u tvrtkama, komunikacije među glavnim dionicima i dijeljenjem primjera dobre prakse. 

.
 

 

.Ovaj projekt ima tri glavna intelektualna rezultata, koja smo kreirali i  kroz protekle tri godine: online tečaj za mentore kroz koji unapređujemo kompetencije mentora u tvrtkama, mobilnu aplikaciju kao alata za evaluaciju i komunikaciju između škole-tvrtke-roditelj,učenika te brošuru s primjerima dobre prakse iz područja provedbe dualnog obrazovanja.

Ovaj mjesec usmjerili smo se na diseminaciju projektnih aktivnosti predstavljajući rezultate projekta drugim kolegama iz strukovnih škola, predstavnicima tvrtki i predstavnicima Ministarstva.

Provedena su dva Multiplier eventa - konferencije na kojima su sudionici upoznati s aktivnostima i rezultatima projekta, aktivno su pregledavali online tečaj i njegov sadržaj, demonstrirana im je funkcionalnost aplikacije i predstavljena brošura s primjerima dobre prakse.

Stručni učitelji i mentori iz javnih institucija i poslodavci su na kraju eventa dali svoje stručno i kritično mišljenje kroz prigodnu evaluaciju.

   

24.veljače 2022, koordinator projekta Daniel Gavran održao je Multiplier event u Regionalnom centru kompetentnosti u Srednjoj školi „Arboretum opeka“ Vinica. Sudjelovali su stručni nastavnici iz Srednje škole „Arboretum Opeka“ Vinica, Srednja škola Ludbreg i Srednja škola Bedekovčina, ali i predstavnici gradskog komunalnog poduzeća Parkovi d.o.o. iz Varaždina. Uz aktivnosti vezane za intelektualne rezultate, Srednja škola Ludbreg koja obrazuje učenike u dualnom sustavu obrazovanja i koordinator projekta izmijenili su iskustva uz moguću daljnju suradnju.  

   

25. veljače 2022. održan je event u Srednjoj školi Bedekovčina na kojem su sudjelovali djelatnici Ministarstva poljoprivrede i lokalni predstavnici obiteljskih gospodarstava, koju su također dali svoj doprinos provedbi ovog važnog događaja i dali nam vrijedne povratne informacije o korisnosti rezultata projekta na provedbu dualnog sustava obrazovanja u RH.

 

Izrazito smo ponosni što smo imali prilike sudjelovati u ovom projektu, unaprijediti svoj a znanaj vezana za dualno obrazovanje i zajedno s partnerima kreirati visokokvalitetne rezultate koji će nam pomoći da naša provedba dualnog obrazovanja bude što kvalitetnija i uspješnija.

We stranica projekta na kojoj možete naći još infrormacija o projektu je https://upt2sproject.com/
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju