preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Izložba inovacija
Autor: Krasnodor Mikša, 30. 4. 2019.

 

 

Rad naše učenice Petre Sente pozvan je na izlaganje na Izložbu inovacija u Ivanić Grad.


U Ivanić Gradu 15. i 16. svibnja održava se 6. izložba inovacija Ivanić Grad I3G na kojoj se predstavljaju nadarena djeca i mladi, inovatori i poduzetnici kako bi razmijenili ideje i iskustva te predstavili najnovije projekte i inovacije, a koji organizira Elektronički i računalni klub u suradnji s partnerima.

Na nacionalnoj izložbi inovacija mladih u Ivanić-Gradu i ove će godine biti predstavljeni ideje, projekti i inovacije učenika iz srednjih strukovnih škola i studenata tehničkih i drugih fakulteta iz gotovo cijele Hrvatske. Predstavit će se i već afirmirani poduzetnici i inovatori, a u okviru izložbe održat će se zanimljiv popratni program događanja s radionicama iz područja tehničke kulture i inspirativnim predavanjima inovatora i poduzetnika.

   

Petra Sente (4. G) pozvana je sa svojim radom Obiteljska kuća Sente kojim je na nedavno održanom natjecanju WorldSkills Croatia u disciplini Međusektorska smotra, sektor Graditeljstvo i geodezija, osvojila drugo mjesto. Mentorica rada je nastavnica Anamarija Aleksić Matijević.

Izložba se održava pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i Ministarstva znanosti i obrazovanja, a partneri su Hrvatska zajednica tehničke kulture, Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije, Udruga inovatora Hrvatske, Grad Ivanić-Grad, Fakultet elektrotehnike i računalstva Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet elektrotehnike, računalstva i informacijskih tehnologija Osijek i Tehnički muzej „Nikola Tesla“ u Zagrebu.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju