preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Olimpijski plakat
Autor: Krasnodor Mikša, 4. 5. 2019.

 

 

 

U Poreču je otvorena izložba učeničkih radova na temu Olimpijskog plakata, u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, na kojem je 3. mjesto osvojila naša učenica Barbara Salatko.


Hrvatski školski sportski savez (HŠSS), u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA) provodi već osmu godinu natječaj pod nazivom Školski sport i olimpijski pokret. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je Olimpijski plakat, a učenici su trebali zamisliti da se olimpijske igre održavaju u njihovom gradu ili gradu u blizini stanovanja te izraditi plakat tih olimpijskih igara.

Na natječaj se ove godine javilo 75 školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske koje su poslale ukupno 119 učeničkih radova.

Treće mjesto osvojio je rad učenice Barbare Salatko iz Srednje škole Bedekovčina (ŠSD Bedex). Ona se natjecala trodimenzionalnom formom plakata oblikovanim računalom. Mentor učenice je dr. art Robert Kuhar.

Unutar svake kategorije dijelit će se po tri nagrade školskim sportskim društvima u sportskoj opremi i rekvizitima u navedenim novčanim protuvrijednostima: za prvo mjesto 6.000,00 kn, za drugo mjesto 5.000,00 kn i za treće mjesto 4.000,00 kn. Svaki učenik, autor nagrađenog rada u obje kategorije posebno će se nagraditi sportskom opremom u navedenim novčanim protuvrijednostima: za prvo mjesto 1.200,00 kn, za drugo mjesto 1.000,00 kn i za treće mjesto 800,00 kn.

Pobjednički radovi i po desetak najboljih radova u obje konkurencije izloženo je u foajeu hotela Delfin u Zelenoj Lagunu (Poreč) u sklopu Državnih prvenstva školskih sportskih društava koja se od 28. travnja pa sve do 10. svibnja održavaju u Poreču.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju