preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Europa u školi
Autor: Krasnodor Mikša, 4. 4. 2019.

 

 

Nakon održanog županijskog natjecanja u natjecanju Europa u školi oba poslana rada učenika naše škole (jedan likovni i jedan literarni) predložena su za državnu smotru.


Natjecanje Europa u školi organizira  25. godinu za redom Europski dom Zagreb i Europski pokret Hrvatska. Međunarodni odbor Europe u školi donio je odluku da se ovogodišnje natjecanje održi pod naslovom YOUrope - RADI SE O TEBI povodom europskih izbora koji se održavaju ove godine.

Na natjecanju na razini Krapinsko-zagorske županije prijavljeno je 88 likovnih i 5 literarnih, od kojih je za državnu smotru predloženo 27 likovnih i 3 literarna rada.

Od literarnih radova u kategoriji 1. - 2. razred srednjih škola rad naše učenice Marije Mlinarić pod nazivom Poštovani gospodine predsjedniče, mentorice Maje Novosel, predložen je za završnu smotru. U radu se autorica obraća svim svjetskim vođama i moli ih da se ne zamaraju svađama, da se ne natječu upiranjem prsta jedni u druge i da priznaju svoje pogreške. Od širih svjetskih okvira razmišljanje se sužava na naše regionalne odnose. Pismom želi tvoriti oči onima koji odlučuju  te ih  moli  da iskoriste šansu.

U kategoriji likovnih razreda srednjih škola predložen je i rad Petre Sente, mentora Borne Demela. Crtežom u formi plakata izvedena je kompozicija povezanosti likova europskih velikana i poznatih građevina koje simboliziraju državu ili grad.

Svečanost dodjele nagrada kao i svake godine biti će održana u Europskom domu Zagreb u sklopu proslave Dana Europe – 9. svibnja.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju