2019-11-01 20:39:48

Susret nastavnika partnerskih škola Erasmus+ projekta "Guide the Guide!" u Bedekovčini

 

Od 23. do 26. 10. 2019. Srednja škola Bedekovčina ugostila je 16 nastavnika iz Španjolske, Rumunjske, Italije i Portugala. Nastavnici su predstavnici partnerskih škola novog dvogodišnjeg Erasmus+ projekta pod nazivom „Guide the Guide!“ koji je započeo početkom nove školske godine.

Radi se o EU projektu sufinanciranom od strane Europske unije, kojim će se tijekom aktivnosti nastojati popularizirati posjeti muzejima među učenicima kao mjestima na kojima se može učiti na zanimljiv i aktivan način. Učenici partnerskih škola surađujući s muzejima iz svog okruženja izradit će 15 novih interaktivnih tura koje će međusobno testirati i kasnije ustupiti muzejima na korištenje. Učenici Srednje škole Bedekovčina tijekom projekta surađivat će s Muzejom Pregrada i Muzejom Trakošćan. Tijekom kratkog susreta nastavnici su se međusobno izmjenjivali u predstavljanju metoda rada s učenicima koje će se koristiti tijekom  projekta. Provodile su se radionice tijekom koje su se sudionici upoznali s nizom neformalnih metoda u radu s učenicima (Photo voice , Human library, World Cafe, Ethics of a tour guide. Promotion of the territory, Drama techniques, Escape game).

      

Učenici Srednje škola Bedekovčina, članovi projektnog tima, aktivno su se uključili u radionice i zajedno učili s nastavnicima, a i poučili nastavnike u radu u IT alatu Metaverse (Augmented Reality Experiences) kojim učenje postaje interaktivno i dinamično. Članovi projektog tima SŠ Bedekovčina su Tajana Sedak Benčić (zamjenica koordinatorice), Mara Ivančević, Sanja Marija Gubez, Suzana Đurkan, Sanja Videk, Ivan Pogačić i Daniela Usmiani (koordinatorica).

Uspjeli smo pronaći nešto vremena i posjetiti Muzej iluzija te sudjelovati u  Escape room team building večeri  istražujući tajne Grofice iz Petrinjske, Projekta G.A.R.Y te spašavati svijet u avanturi Teslino nasljeđe tijekom koje smo naprezali sive stanice u pokušaju da riješimo zagonetke pojedine sobe.

Bio je to aktivan i lijep uvod u naš novi projekt koji nam je dao niz ideja za buduće aktivnosti projekta.

Ovim putem se zahvaljujemo Krapinsko-zagorskoj županiji, kao i Turističkoj zajednici grada Zagreba koje su nam i ovog puta izašle u susret i donirale prekrasne poklone i promotivne materijale za naše goste.

Galerija

Daniela Usmiani, koordinatorica projekta

 


Srednja škola Bedekovčina