2019-12-01 08:23:07

Prijava ispita državne mature šk. g. 2019./2020.

 

 

1. prosinca 2019. započinje prijava ispita državne mature koja traje do 15. veljače 2020. u podne.

Prijave ispita državne mature i studijskih programa vrše se preko sustava Postani student. Učenici se prijavljuju u sustav Postani student svojim elektroničkim identitetom iz sustava AAI@EduHr (korisničkom oznakom i lozinkom) koji im dodjeljuje administrator imenika škole.

Kada se učenik prvi put prijavljuje u sustav svojom korisničkom oznakom i lozinkom, treba unijeti broj svog mobilnog telefona na koji želi SMS-porukom primiti PIN i TAN. Broj telefona unosi se prema objašnjenju ispod svake kućice. PIN je osobni identifikacijski broj koji služi za dodatnu zaštitu i privatnost podataka svakoga učenika. TAN je broj kojim učenik potvrđuje značajne radnje u sustavu.

Ako učenik ne posjeduje mobilni telefon, može zatražiti slanje PIN-a i TAN-a njegovu ispitnomu koordinatoru u dogovoru s koordinatorom. Ako izgubi PIN ili TAN, učenik može zatražiti njihovo ponovno izdavanje slanjem SMS-poruke sadržaja OPET na broj 666 555 isključivo s broja mobilnoga telefona koji je unesen u sustav.

Ako je s korisničkom oznakom, lozinkom i PIN-om sve u redu, a učenik i dalje ima poteškoća s prijavom na mrežnu stranicu www.postani-student.hr, potrebno je problem prijaviti na e-adresu info.centar@ncvvo.hr ili telefonom na broj 01/4501 899.

Prilikom prve uspješne prijave u sustav učenici su dužni prihvatiti i TAN-om potpisati Opće uvjete prijave ispita državne mature i studijskih programa. Učenicima koji to ne učine neće biti omogućene prijave ispita državne mature niti prijave studijskih programa.

Do 15. veljače 2020. učenici također trebaju potvrditi osobne podatke i ocjene iz prva tri (četiri) razreda srednje škole.

Nakon toga datuma moguće je promijeniti prijavljeni ispit ili ga naknadno prijaviti samo iz opravdanih razloga sve do 2. svibnja. Također, do istog datuma moguće je odjaviti ispit(e).

Od 1. veljače 2020. bit će moguće prijaviti i studijske programe. Učenici mogu prijavljivati, brisati, dodavati i mijenjati prioritete (važnost) studijskih programa sve do zaključavanja rang-lista (osim onih studijskih programa koji su odredili raniji rok prijava) do 20. srpnja 2020. No, studijski programi mogu se mijenjati nakon 15. veljače samo prema ispitima državne mature koje je učenik odabrao.

Ispitni koordinatori proći će po maturantskim razredima i pomoći pri prijavi. Dužnost je učenika pročitati Vodič kroz ispite državne mature i Pravilnik o polaganju državne mature koji se nalaze na mrežnim stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, kao i pratiti obavijesti na mrežnim stranicama škole i stranici Postani student. Sve važne obavijesti objavljivat će se i ovdje, na stranci škole, kao i na Facebook grupi Matura. Bedekovčina.

Na stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja bit će objavljeni i priručnici za prijavu ispita državne mature.

Nakon prijave u sustav Postani student, učenici obavezno moraju provjeriti svoje osobne podatke (imena roditelja, datum rođenja, adresu,...) i ocjene iz prethodnih razreda. Ukoliko naiđete na pogrešno upisane podatke, obavezno se javite razrednicima koji te podatke mogu izmijeniti.

Posebno naglašavamo da su učenici dužni poštivati sve rokova navedene u Pravilniku i dokumentima koje objavljuje NCVVO jer nakon isteka pojedinog roka ne mogu se više izvršiti promjene u sustavima.

Ispitni koordinatori

P.S. Učenici koji su završili svoje srednjoškolsko obrazovanje, a željeli bi ponovno polagati ispite državne mature ili prijavljivati studije, moraju se javiti Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja koji će im dati upute kako dalje.


Srednja škola Bedekovčina