2020-11-18 19:04:00

Dabar 2020. u Srednjoj školi Bedekovčina

Ove godine obilježavamo petu godišnjicu od kada je Međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja "Dabar" uspješno provedeno i u našoj školi.

Ove godine u periodu od 9. - 13. studenog 2020. zadacima je pristupilo ukupno 68 učenika koji su, zbog novonastale situacije i sigurnosnih pravila, pristupili zadacima tijekom nastave računalstva.

Iznimno smo ponosni da je naša Romana Piljek iz 2. G razreda ostvarila izvrstan rezultat i svrstala se među 10% učenika s najbolje riješenim zadacima.

Bravo za našu Romanu i sve vrijedne učenike koji su se okušali u rješevanju naizgled jednostavnih, ali iznimno interesantnih i zahtjevnih logičkih zadataka!

Hrvatska, kao punopravna članica međunarodne inicijative Bebras (Dabar) i ove godine organizira natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar. 

Organizatori natjecanja za Hrvatsku su udruga “Suradnici u učenju”, Hrvatski savez informatičara i Visoko učilište Algebra uz podršku CARNET-a i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 Dabar promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima i učenicima, ali i u široj javnosti.

Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućilo jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja uključujući i one iz Hrvatske.


Srednja škola Bedekovčina