preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

urednik ove stranice pokraj biste ispred rodne kuće slavnoga hrvatskoga fizičara Andrije Mohorovičića (Volosko, kod Opatije, 27. kolovoza 2007.).

Proučavanjem rasprostiranja valova potresa sa epicentrom u Pokupskome 1909. godine, Andrija Mohorovičić je otkrio postojanje Zemljine kore, najveće prirodne tvorevine na našem planetu. U cijelome svijetu poznat je kao utemeljitelj seizmologije. U Hrvatskoj utemeljuje meteorologiju i prvi objavljuje vremenske prognoze. Ponosimo se i time što je bio profesor matematike, fizike i meteorologije (u Bakru, Osijeku i Zagrebu) i začetnik proučavanja djelovanja potresa na zgrade. 2007. godine dostojno je obilježena 150. obljetnica njegova rođenja diljem svijeta, tako i na Međunarodnoj konferenciji iz edukacijske fizike GIREP-EPEC u Opatiji. ( više na :http://www.ffri.hr/GE2 )

smileyNa dobrome si putu! U pregledniku Dokumenti odaberi mapu koja odgovara tvome   predmetu ili godini učenja!

Napomena:

Navedene mape ne sadrže cjelovite obrade nastavnih tema. Ilustracije i primjeri u njima mogu poslužiti samo kao dodatni izvor učenja uz redovito sudjelovanje u nastavi.

indecisionPreporuka 1.

Klik na OnLine tečajevi u gornjoj traci vodi na Nacionalni portal za učenje na daljinu. Nakon prijave možeš odabrati Digitalni obrazovni sadržaji za srednje škole, zatim Fizika za srednje škole-učenički sadržaji, baš kao što smo radili u učionici.

indecisionPreporuka 2.

Na adresi http://www.eskola.hfd.hr je elektronična škola Hrvatskog fizikalnog društva sa obiljem tekstova, prikaza, animacija i zanimljivosti iz fizike i znanosti uopće, posebice tu su i korisne stranice za učenike. 

no4.siječnja 2014.

Tesla u fizici - predavanje akademika Vladimira Paara

Link:  

www.skolskiportal.hr/clanak/177-nikola-tesla-u-fizici/

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti je u okviru obilježavanja obljetnice Teslinog izbora za člana Akademije organizirala predavanje "Tesla u fizici". To je intrigantna tema jer su velika Teslina otkrića u fizici dosad uglavnom malo poznata i priznata. Predavanje je namijenjeno učenicima da ih upozna i zainteresira za velika Teslina otkrića u fizici.

 

 

  gost akademik Paar, 23.5.2013..doc
 Izjava HAZU o nastavi matematike, fizike, kemije i biologije.doc
 Newtonovi zakoni na zagorskom.doc
 V.Paar 1 (1).JPG
 V.Paar 1 (2).JPG
 V.Paar 1 (3).JPG
 V.Paar 1 (4).JPG
 V.Paar 1.JPG
 V. Paar, tribina SSB.docx

Dokumenti


preskoči na navigaciju