preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dan fizioterapeuta
Autor: Krasnodor Mikša, 10. 9. 2016.

 

 

 

 

Učenici Srednje škole Bedekovčina, 2. Mb, 3. Mb i 4. Mb. razred smjer fizioterapeutski tehničar, obilježili su Međunarodni dan fizioterapeuta 08. rujna 2016.  


Uz nastavnicu Renatu Korinčić u holu škole organizirane su grupne vježbe za djelatnike i učenike škole, uz prikaz raznovrsnih pomagala koja se koriste u fizioterapiji. Učenici su uz kratku demonstraciju pomagala te različite interaktivne materijale skrenuli pozornost na ulogu fizioterapeutkinja i fizioterapeuta u rehabilitaciji te njihovu ulogu u rehabilitacijskom timu.

Uz pomoć promotivnog filma HKF-a prikazana je važnost fizioterapeuta u procjeni, planiraju i provođenju rehabilitacijskog programa kojim se poboljšavaju motoričke funkcije, povećava sposobnost kretanja, ublažava bol, liječe poteškoće povezane s ozljedama i bolestima.

Dio je učenika u pratnji nastavnika Daniela Čehulića i Alojza Mohača prisustvovao predavanju ''Dodaj život godinama'', koje je održano u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice pod vodstvom glavnog fizioterapeuta Zdravka Mačeka. Predavanju su nazočili stručnjaci iz područja medicine i rehabilitacije,  ali i brojni pacijenti. Glavni fizioterapeut Maček predavanjem je upoznao nazočne o pozitivnim učincima tjelesne aktivnosti na kvalitetu i produljenje života. Poseban naglasak stavljen je na preventivno djelovanje fizioterapeuta kao stručnjaka koji bi trebali raditi sa zdravim pojedincima u vidu smanjenja rizika nastanka bolesti ili ozljeda kod starijih osoba. Nakon predavanja uslijedila je kraća rasprava u koju su se uključili i sami pacijenti dajući svoje viđenje nužnosti tjelesne aktivnosti kao ključnog faktora kvalitetnog i ispunjenog  života.

Nastavnice Vinka Vidiček i Rafaela Božić posjetile su Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice, gdje su uz vodstvo glavne fizioterapeutkinje Branke Kurtoić prisustvovale razgledavanju novouređenog odjela objekta „Maksimiljan“ i krio saune. Također je uz promotivne letke prikazana važnost fizioterapeuta: ukoliko imate poteškoća koje utječu na vašu pokretljivost , obratite se svom fizioterapeutu.

Galerija.

Rafaela Božić i Alojz Mohač

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju