preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Međunarodni dan pranja ruku (galerija)
Autor: Krasnodor Mikša, 19. 10. 2016.

 

15. listopada svake se godine u svijetu obilježava kao Međunarodni dan pranja ruku. Tim povodom su učenici 3. Ma razreda u sklopu obavljanja vježbi u Dječjem vrtiću Bedekovčina proveli niz aktivnosti s naglaskom na higijensko pranje ruku u svim vrtićkim skupinama. 


Izrađene su slagalice od drvenih špatula sa slikama likova iz crtića prilikom pranja ruku, slike pribora za pranje ruku i sl. Osmišljena je i izrađena igra "Upecaj sapun" u kojoj su mališani pomoću improviziranog malog ribičkog štapa pecali šarene kutijice sapuna i stavljali ih u kutiju.

Sa starijom vrtićkom skupinom napravljen je plakat na koji su učenici naše škole nacrtali obrise malenih vrtićkih ručica i zapisali dječje odgovore na pitanje zašto moramo prati ruke.

Ovim aktivnostima mališanima je bilo zabavno, a i naučili su nešto novo o pranju ruku onim što je njima najdraže - igru.

Međunarodni dan pranja ruku također je obilježen i u školi. Za učenike i djelatnike škole izrađene su pamtilice sa smjernicama o higijenskom pranju ruku i osmišljen je kviz kojim su svi sudionici mogli saznati zanimljive činjenice o pranju ruku, a i obnoviti već postojeće znanje.

Galerija.

Ksenija Mlinarić

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju