preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Zajedno do dječjeg osmijeha - završetak akcije (Press Clipping)
Autor: Krasnodor Mikša, 31. 3. 2013.

 

Već ste sigurno upućeni u akciju 1. grupe 4. Ma razreda "Zajedno do dječjeg osmijeha" kojoj je cilj bio prikupljati higijenska sredstva, dječju hranu, igračke i slično za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra. Sredstva smo prikupljali u Srednjoj školi Bedekovčina, Osnovnoj školi Bedekovčina te područnim poslovnicama Trgocentra u Bedekovčini.


Zašto smo se odlučili za Specijalnu bolnicu za kronične bolesti dječje dobi?

Svi znamo da su djeca najveće bogatstvo, i da nas sve lijepe ili možda manje lijepe uspomene vežu uz djetinjstvo, ali kako god okrenemo, to nam je najvažnije doba. To je razdoblje najvećeg otkrića, prvih koraka, najboljih prijateljstava, prvih ljubavi i mnogo drugih vrijednosti. Nismo ni svjesni koliko smo zapravo sretni što smo odrasli u ovako divne, humanitarne i vrijedne osobe, koje imaju priliku živjeti, učiti i raditi.

28. ožujka 2013. godine sva prikupljena sredstva donirali smo bolnici. Bolnicom nas je provela glavna sestra koja nam je pojasnila njihovu situaciju. Bolnica je zapravo preuređeni dvorac, s malim kapacitetom zaposlenih, ali s punim kapacitetom bolesne djece. Kao i svima nama, svakom tom djetetu potreban je individualni pristup, stoga se rado odazivaju na volontere, koji čak dolaze iz Italije kako bi uljepšali trenutke te radosne djece.

Iako su djeci potrebna sva ta sredstva koja smo prikupili, više od svega dan smo im uljepšali samim dolaskom i samo jednim osmjehom upućenim njima. To im je bilo dovoljno. Njihov današnji dan je ispunjen. Nama je to bio nepuni sat vožnje, a njima će se to sigurno urezati u sjećanje i znat će da ima i dobrih ljudi na ovome svijetu. Svi vi koji ste sudjelovali u akciji pridonijeli ste mnogo, ni sami niste svjesni koliko. Mi vam u ime zaposlenika i u ime i djece ZAHVALJUJEMO.

Šaljemo vam i jednu poruku za kraj: ostavljamo iza sebe još mnoge generacije koje će imati razne akcije u školi, koje će se isticati i kojima ćete napraviti dobro djelo. Nemojte na to gledati kao zadatak, nego kao priliku da i vi možete pokazati svijetu da postoji ipak još tračak nade za dobrotu, sreću i ljubav. Kada ćete to shvatiti? Onda ako zbog jednog dodira osjetite toplinu oko srca ili ako zbog jednog pogleda pustite suzu, tada znate samo jedno, da ste odrasli u jednu kvalitetnu osobu koja zna koje su prave vrijednosti u životu. I time se vodite, ne za ocjenom ili pohvalnicom, nego za ljubavlju i srećom.

I ne zaboravite cijeniti ono što imate, zdravi ste, sretni i okruženi ljudima kojima je stalo do vas, to je ono najbitnije.

Galerija.

Vaši maturanti: Marina, Marela, Ana, Ivan, Ivona, Lucija, Petra, Emanuela, Ivana i Jurica

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju