preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login
Medicinsko učilište
Počinje s radom 1992. godine kada se upisuju prvi učenici u program medicinske sestre/medicinski tehničar, a sada upisujemo i fizioterapeutski tehničar. 
Po broju zanimanja i broju upisanih učenika ovo je drugo po veličini učilište.
 
Ovdje se upisuju zanimanja:
  • medicinska sestra/medicinski tehničar u trajanju od pet godina
  • fizioterapeutski tehničar u trajanju od četiri godine.
 
Škola je uložila mnogo u opremanje učionica i kabineta potrebnih za školovanje ovih kadrova.
Stručnu nastavu izvode liječnici specijalisti i više medicinske sestre te viši fizioterapeuti.
 
Dio nastavnih vježbi izvodi se u školi, a dio u Općoj bolnici Zabok, Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice i bolnicama u gradu Zagrebu.
Budući medicinski djelatnici u sklopu nastave i izvanškolskih aktivnosti organiziraju i sudjeluju u mnogobrojnim projektima na razini Škole ili pak na razini cijele Županije.
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Sajam zdravlja 2017. (galerija)
Autor: Krasnodor Mikša, 16. 4. 2017.

 

 

 

Učenici Medicinskog učilišta naše škole i ove su godine sudjelovali na Sajmu zdravlja koji se održavao u Klanjcu.


Odlukom prve Svjetske zdravstvene skupštine 7. travnja određen je za Svjetski dan zdravlja i počeo se slaviti od 1950. godine. Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koje su briga Svjetske zdravstvene organizacije.

Za temu je ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja kao prioritetno područje globalnog javnozdravstvenog interesa odabrana depresija, s glavnom porukom „Depresija: razgovarajmo“ (engl. Depression: let’s talk) i ciljem osvijestiti ljude koji boluju od depresije da potraže i dobiju pomoć.

   

Učenici 4. Ma obilježili su Dan zdravlja u školi prigodnim plakatom, anketom za učenike u želji da saznaju koliko učenici znaju o depresiji, izradom pamtilice koju su dijelili učenicima.

Ovogodišnji Sajam zdravlja u Klanjcu organizirale su patronažne sestre KZŽ-a, a učenici 4. Ma određivali su somatske mjere učenicima OŠ Klanjec i ostalim građanima koji su htjeli provjeriti svoju težinu i visinu. Na temelju izmjerenih vrijednosti svakom učeniku izrađena je percentilna krivulja, a odraslima izračunat BMI.

Nakon mjerenja učenici 3. Mb građane su izmasirali, savjetovali o važnosti vježbanja te im dali upitnik na temelju kojega su mogli odrediti vlastitu aktivnost i pokretljivost.

Galerija.

Štefica Sukreški

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju