preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login
Medicinsko učilište
Počinje s radom 1992. godine kada se upisuju prvi učenici u program medicinske sestre/medicinski tehničar, a sada upisujemo i fizioterapeutski tehničar. 
Po broju zanimanja i broju upisanih učenika ovo je drugo po veličini učilište.
 
Ovdje se upisuju zanimanja:
  • medicinska sestra/medicinski tehničar u trajanju od pet godina
  • fizioterapeutski tehničar u trajanju od četiri godine.
 
Škola je uložila mnogo u opremanje učionica i kabineta potrebnih za školovanje ovih kadrova.
Stručnu nastavu izvode liječnici specijalisti i više medicinske sestre te viši fizioterapeuti.
 
Dio nastavnih vježbi izvodi se u školi, a dio u Općoj bolnici Zabok, Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice i bolnicama u gradu Zagrebu.
Budući medicinski djelatnici u sklopu nastave i izvanškolskih aktivnosti organiziraju i sudjeluju u mnogobrojnim projektima na razini Škole ili pak na razini cijele Županije.
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Osnovana podružnica HUMS-a
Autor: Krasnodor Mikša, 26. 9. 2019.

 

 

 

25. rujna 2019. u našoj je školi osnovana podružnica Hrvatske udruge medicinskih sestara - Podružnica Srednja škola Bedekovčina, Medicinsko učilište. 


HUMS je najveća udruga medicinskih sestara, osnovana 1927. godine. Čine je podružnice, stručna društva i klubovi te tijela HUMS-a i Središnji ured. Od uvođenja novog obrazovnog programa za medicinske sestre opće njege i medicinske tehničare opće njege, 2010. godine došlo je do povećanja broja stručnih nastavnika u školama. Međutim, dosad su podružnice HUMS-a osnovane samo u nekim zagrebačkim školama za medicinske sestre. 

Podružnicu su osnovale stručne nastavnice Medicinskog učilišta Srednje škole Bedekovčina. Osnovana je s ciljem prepoznatljivosti stručne udruge na razini Krapinsko-zagorske županije, promicanja vrijednosti Udruge, provođenja stručnog i znanstvenog usavršavanja, unapređenja znanstveno-istraživačkog rada, organizacije stručnih skupova, sudjelovanja na domaćim i međunarodnim stručnim događanjima te čuvanja i promicanja ugleda HUMS-a.

Za predsjednicu Podružnice izabrana je magistra sestrinstva Božica Jurinec, za potpredsjednicu prvostupnica sestrinstva Ksenija Mlinarić, za tajnicu magistra sestrinstva Nikolina Ferenčak te za članove izvršnog odbora prvostupnica Suzana Posavec i prvostupnica sestrinstva Kristinka Zebec.

Božica Jurinec iznijela je plan rada odružnice Srednja škola Bedekovčina, Medicinsko učilište, koji sadržava stručno i znanstveno usavršavanje, promicanje provođenja zdravstvene njege utemeljene na dokazima najbolje prakse, unapređenje zdravstvene kulture stanovništva organizacijom predavanja, tribina i javnozdravstvenih akcija, tiskanje popularnih publikacija te drugi oblici i sredstva javnog informiranja u svim medijama, promocija i promicanje zdravlja članova udruge, aktivno sudjelovanje na domaćim i međunarodnim stručnim događanjim, praćenje aktualnosti i sudjelovanje u obilježavanju važnih događaja, održavanje mrežnih stranica podružnice, izrada promotivnih materijala, osiguravanje dostupnosti informacija o događajima koje su u organizaciji HUMS-a te suradnja s drugim sestrinskim, zdravstvenim i srodnim profesionalnim organizacijama.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju