preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login
Medicinsko učilište
Počinje s radom 1992. godine kada se upisuju prvi učenici u program medicinske sestre/medicinski tehničar, a sada upisujemo i fizioterapeutski tehničar. 
Po broju zanimanja i broju upisanih učenika ovo je drugo po veličini učilište.
 
Ovdje se upisuju zanimanja:
  • medicinska sestra/medicinski tehničar u trajanju od pet godina
  • fizioterapeutski tehničar u trajanju od četiri godine.
 
Škola je uložila mnogo u opremanje učionica i kabineta potrebnih za školovanje ovih kadrova.
Stručnu nastavu izvode liječnici specijalisti i više medicinske sestre te viši fizioterapeuti.
 
Dio nastavnih vježbi izvodi se u školi, a dio u Općoj bolnici Zabok, Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice i bolnicama u gradu Zagrebu.
Budući medicinski djelatnici u sklopu nastave i izvanškolskih aktivnosti organiziraju i sudjeluju u mnogobrojnim projektima na razini Škole ili pak na razini cijele Županije.
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Tradicionalna božićna zabava u Lobor-gradu
Autor: Krasnodor Mikša, 25. 12. 2019.

 

 

Učenici 4. i 5. Ma, uz pomoć nastavnica Štefice Sukreški, Nikoline Ferenčak i Nikoline Horvat, izradili su božićne čestitke za svakog korisnika, pripremili program pod budnim okom nastavnica Štefice Sukreši i Suzane Posavec, a roditelji učenika Medicinskog učilišta pripremili su kolače za tradicionalni susret učenika i nastavnika Srednje škole Bedekovčina u Lobor-gradu.


Korisnici i djelatnici doma Lobor-grad uveli su nas u veselo i blagdansko veselje pjesmom i lijepim riječima, a učenici Medicinskog učilišta nastavili su u istom tonu.

Druženje učenika i korisnika Doma Lobor-grad trajalo je čitavo polugodište. Proteklih tjedana su šetali, igrali nogomet, vježbali, plesali, pjevali, sijali pšenicu i zajedno kitili borove. U tom druženju naučili su mnogo jedni od drugih i mali dio podijelili su sa svima tijekom božićnog programa.

   

Mala družina, učenici 5.Ma i korisnici, krenuli su u susret Božiću recitacijama i glazbom.

Kako je Djedica otišao u stečaj, rekli su učenici 3. Ma, a priču o božićnim darovima ispričali su domaćini. Učenici 3. Ma uz pratnju učenika Valentine Stepić na harmonici i Nikole Findaka na braču otpjevali su tihu pjesmu Zvona zvone, a sretan Božić svima zaželjeli su pjesmom i plesom učenici 2. Mb. Dominik Habjanec, učenik 5. Ma program je pratio nježnim tonovima na klaviru.

Po završetku programa druženje učenika se nastavilo i na odjelima doma uz harmoniku Kristijana Frčka i pjesmu učenika 5. Ma.

Ovo druženje potvrdilo je izreku da božićno i novogodišnje vrijeme nije samo vrijeme lampica i bogatog stola.

Štefica Sukreški





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju