preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Vijesti

Stručna ekskurzija u Sloveniji (galerija)

Autor: Krasnodor Mikša, 8. 4. 2019.

 

 

Učenici Poljoprivrednog učilišta sa svojim nastavnicima stručnih predmeta proveli su  ponedjeljak na stručnoj ekskurziji u Sloveniji.

Ekskurzija je bila namijenjena cvjećarima i agrotehničarima.

U mjestu Mele smo posjetili Vrtni centar Kurbus, razgledali njihove prodajne i proizvodne prostore i upoznavali se s tehnologijama proizvodnje cvijeća, začinskog bilja te marketingom.

   

U Gornjoj Radgonji posjetili smo vinariju Radgonske gorice, njihov Dom penine, razgledali proizvodne prostore uz stručno vodstvo i upoznali se s tehnologijama proizvodnje pjenušca i degustirali dva pjenušca. Popodne smo proveli u Mariboru u posjetu Kmetijsko gozdarskom zavodu i to Sadjarskom centru, razgledali proizvodne površine i upoznali se s novim introduciranim sortama voćaka i novim tehnologijama proizvodnje pojedinih voćnih vrsta.

   

Nakon toga smo obišli Muzej Stare trte ispred kojeg raste najstariji trs na svijetu, star 400 godina, koji još uvijek daje rod i čija vina na poklon dobivaju uvažene osobe (papa, Dalaj lama). Kratko slobodno vrijeme imali smo u Mariboru i vratili se u večernjim satima.

Cijelu galeriju slika stručne ekskurzije u Sloveniji možete pogledati na službenim stranicama Srednje škole Bedekovčina na Facebooku.

Mirjana Hudi-Vlahek, dipl. ing. agr.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju