preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Vijesti

Državno natjecanje strukovnih škola WorldSkills i uspjesi naših učenika

Autor: Krasnodor Mikša, 15. 5. 2021.

 

 

Na ovogodišnjem državnom natjecanju strukovnih škola World Skills Croatia učenici Srednje škole Bedekovčina osvojili su izvrsna i visoka mjesta.

Državno natjecanje održavalo se u Zagrebu od 11. do 13. svibnja u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, a Srednja škola Bedekovčina nastupila je u čak 10 disciplina.

Soboslikar Dominik Herceg, pod mentorstvom Franje Šćapeca, najbolji je soboslikar u državi s osvojenim 1. mjestom.

Druga mjesta u državi osvojili su arhitektonski tehničar Leonardo Ozimec, pod mentorstvom Jovice Janjatovića, u disciplini Graditeljska tehnologija i budući keramičar Hrvoje Repovečki, pod mentorstvom Stjepana Sinkovića, u disciplini Keramičarstvo i oblaganje.

Još četvero učenika škole našlo se na postolju, odnosno osvojili su 3. mjesto: iz Arhitektonskih tehnologija Barbara Salatko, pod mentorstvom Sanje Markuš/Borne Demela, Damir Kišur i Dominik Hleb, pod mentorstvom Ivana Deda, u disciplini Zidarstvo, Petra Žegrec, pod mentorstvom Ksenije Mlinarić, u disciplini Zdravstvena njega i Katarina Breščaković, pod mentorstvom Božice Slivnjak Kruhek, u disciplini Cvjećarstvo.

I u ostalim disciplinama u kojima su nastupili učenici škole bili su vrlo uspješni. U disciplini Suha gradnja Nikola Bivol i David Presečki, pod mentorstvom Ivana Mohača, osvojili su 4. mjesto. Agrotehničarka Patricija Čekolj, pod mentorstvom Ivane Sedak, osvojila je sedmo mjesto u disciplini AGRO, a Karla Klarić, pod mentorstvom Vinke Vidiček, u disciplini Fizioterapeutska skrb osmo mjesto.

Uz natjecanje u strukovnim disciplina rada učenice Barbare Salatko, film Obiteljska kuća Salatko, ušao je u finale izbora u sklopu Međusektorske smotre učeničkih radova.

U sklopu državnog natjecanja Srednja škola Bedekovčina bila je škola-domaćin discipline Keramičarstvo i oblaganje, u sklopu koje je predstavila i školu, zanimanja i prednosti upisa u strukovnu školu.

 

U priloženom videu s drugog dana natjecanja mogu se vidjeti i predstavljanje disciplina.

Ostale slike s državnog natjecanja potražite na stranici Srednje škole Bedekovčina na Facebooku.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju