preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Poljoprivredno učilište

Godine 1995. upisuje se prva generacija učenika u program poljoprivrednog tehničara općeg smjera.

Strateški je poljoprivreda jedna od okosnica razvoja naše županije, a prije svega proizvodnja zdrave hrane.

Za sada se u ovom učilištu školuje jedno četverogodišnje zanimanje - poljoprivredni tehničar opći, dok je za budućnost planirano više zanimanja, kao i zanimanja u trogodišnjem trajanju.

Nastava se odvija u zakupljenom školskom objektu veličine 1.000 m² uz koji se nalazi i uređeno zemljište za praktičnu nastavu, te suvremeni staklenik.

Stručnu nastavu izvode diplomirani agronomi dok je za praktičnu nastavu zaposlen poljoprivredni tehničar-instruktor praktične nastave

Osim što se brinu za sav okoliš škole, učenici praktičnu nastavu izvršavaju na nekim od poljoprivrednih imanja van škole, kao i u voćnjaku, stakleniku i vrtu koji škola posjeduje.


Vijesti

Stručna ekskurzija u Sloveniji (galerija)

Autor: Krasnodor Mikša, 8. 4. 2019.

 

 

Učenici Poljoprivrednog učilišta sa svojim nastavnicima stručnih predmeta proveli su  ponedjeljak na stručnoj ekskurziji u Sloveniji.

Ekskurzija je bila namijenjena cvjećarima i agrotehničarima.

U mjestu Mele smo posjetili Vrtni centar Kurbus, razgledali njihove prodajne i proizvodne prostore i upoznavali se s tehnologijama proizvodnje cvijeća, začinskog bilja te marketingom.

   

U Gornjoj Radgonji posjetili smo vinariju Radgonske gorice, njihov Dom penine, razgledali proizvodne prostore uz stručno vodstvo i upoznali se s tehnologijama proizvodnje pjenušca i degustirali dva pjenušca. Popodne smo proveli u Mariboru u posjetu Kmetijsko gozdarskom zavodu i to Sadjarskom centru, razgledali proizvodne površine i upoznali se s novim introduciranim sortama voćaka i novim tehnologijama proizvodnje pojedinih voćnih vrsta.

   

Nakon toga smo obišli Muzej Stare trte ispred kojeg raste najstariji trs na svijetu, star 400 godina, koji još uvijek daje rod i čija vina na poklon dobivaju uvažene osobe (papa, Dalaj lama). Kratko slobodno vrijeme imali smo u Mariboru i vratili se u večernjim satima.

Cijelu galeriju slika stručne ekskurzije u Sloveniji možete pogledati na službenim stranicama Srednje škole Bedekovčina na Facebooku.

Mirjana Hudi-Vlahek, dipl. ing. agr.
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju