preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Poljoprivredno učilište

Godine 1995. upisuje se prva generacija učenika u program poljoprivrednog tehničara općeg smjera.

Strateški je poljoprivreda jedna od okosnica razvoja naše županije, a prije svega proizvodnja zdrave hrane.

Za sada se u ovom učilištu školuje jedno četverogodišnje zanimanje - poljoprivredni tehničar opći, dok je za budućnost planirano više zanimanja, kao i zanimanja u trogodišnjem trajanju.

Nastava se odvija u zakupljenom školskom objektu veličine 1.000 m² uz koji se nalazi i uređeno zemljište za praktičnu nastavu, te suvremeni staklenik.

Stručnu nastavu izvode diplomirani agronomi dok je za praktičnu nastavu zaposlen poljoprivredni tehničar-instruktor praktične nastave

Osim što se brinu za sav okoliš škole, učenici praktičnu nastavu izvršavaju na nekim od poljoprivrednih imanja van škole, kao i u voćnjaku, stakleniku i vrtu koji škola posjeduje.


Vijesti

Agrotehničari na Danima jabuka u Desiniću

Autor: Krasnodor Mikša, 21. 10. 2021.

 

 

Na prostoru Turističko informativnog centra „Rodna  kuća Đure Prejca“ u Desiniću održana je 16. listopada 2021. izložba starih sorata jabuka na kojoj su učenici i nastavnici Poljoprivrednog učilišta postavili svoj izložbeni prostor sa starim sortama jabuka te ostalim proizvodima škole. 

   

U sklopu manifestacije održana su i predavanja s različitim temama vezanima za poljoprivrednu struku. Manifestaciju je obogatio kulturno-umjetnički program.

Slavko Vinković

   
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju