preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Uspjeh na Domijadi domske folklorne skupine (galerija)
Autor: Krasnodor Mikša, 1. 4. 2019.

 

 

Folklorno skupina Bedex našeg učeničkog doma osvojila je 1. mjesto učeničkog i 2. mjesto stručnog žirija na održanoj regionalnoj Domijadi u Zagrebu.


Folklorna skupina osnovana je prošle godine, a s intenzivnijim radom započeli su u školskoj godini 2018./2019. Skupinu vodi odgajatelj Antun Vidović, a u radu i pripremi koreografija pomagali su im članovi bedekovčanskog Folklornog ansambla Žuna.

Učenici su se na Domijadi predstavili koreografijom De poigraj malo sitne bole, odnosno  baranjskim plesovima. Narodne nošnje nabavljene su posredstvom Folklornog ansambla Žuna te predstavljaju originalne nošnje Baranje.

Na Domijadi su nastupali Đivo Vatović, Karlo Matija, Adis Salkić, Srećko Knežević, Matej Špiranec, Elena Rukelj, Matea Horvat, Anamarija Novak, Lucija Hušnjak, Lorena Povijač te Karla Malogorski.  

Uspjeh je tim veći kada se uzme u obzir da se cca 90 % učenika/ca nikad nije susrelo s folklornim plesom, pjevanjem i scenom.

   

Fotografije cijelog nastupa i naše učenike u nošnjama možete pogledati na službenim stranicama Učeničkog doma Srednje škole Bedekovčina na Facebooku.

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju