preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obilježavanje Europskog tjedna prevencije raka vrata maternice
Autor: Krasnodor Mikša, 28. 1. 2020.

 

U siječnju smo proveli nekoliko aktivnosti s ciljem obilježavanja 14. po redu Europskog tjedna prevencije raka vrata maternice koji se obilježavao od 20. do 26. siječnja. 


Cilj aktivnosti bilo nam je podizanje svijesti javnosti, posebice žena o važnosti redovitih ginekoloških pregleda, cijepljenja protiv Humanog papiloma virusa (HPV-a) te brige za vlastito zdravlje.

Da na mladima svijet ostaje, dokazali su opet učenici 3. Ma i polaznici Dječjeg vrtića Bedekovčina.

U sklopu vježbi u Dječjem vrtiću Bedekovčina učenici 3. Ma marljivo su podučavali polaznike vrtića o zdravlju, osobnoj higijeni, pravilnoj prehrani te o prevenciji bolesti kroz ono što je najmlađima najbolje poznato - igru.

Razgovorom i igrom s klincima, saznali smo da je malenima jako bitno da im mame budu zdrave, pa smo umjetnim stručkom mimoze koji su učenici 3. Ma s djecom u vrtiću sami izradili odlučili iznenaditi svaku mamu čije dijete polazi Dječji vrtić Bedekovčina.

      

Ovom akcijom djeca su se zabavila, osjećala se korisna i važna, a nadamo se da smo kod mama potaknuli svijest o očuvanju vlastitog zdravlja.

Osim u vrtiću, preventivne aktivnosti nastavile su se u školi, na području općine Bedekovčina te u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana gdje su učenici Medicinskog učilišta sa svojim mentorima, a u suradnji sa Zagorskom ligom protiv raka po simboličnoj cijeni prodavali mimoze. Sav novac od prodaje doniran je Zagorskoj ligi protiv raka.

   

Ovi putem također zahvaljujemo svima koji su podržali našu akciju!

Ksenija Mlinarić, nastavnica strukovnih predmeta

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju