preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Projekt HERO 2.0 u Finskoj
Autor: Krasnodor Mikša, 11. 2. 2020.

 

 

Od 13. do 18. siječnja 2020. u sklopu Erasmus+ projekta „HERO“ učenici naše škole Antonio Gregurić, Leo Fučkar, Dominik Dragčević, Filip Hren i Nikola Mutak u pratnji nastavnika Marija Barića, Gordane Bujanić Tretinjak i Danijele Švigir boravili su u Finskoj (Sonkajärvi) gdje su sudjelovali u mnogobrojnim projektnim aktivnostima.


Prvog je dana uz obilazak škole za sve sudionike bio predviđen prigodni program, nakon čega je uslijedilo izlaganje projektnih timova Hero 2.0., u kojem su učenici prezentirali inovatore svojih zemalja. Radni dio dana završio je igrama u školskoj sportskoj dvorani.

   

Drugog dana svi su učenici u pratnji nastavnika sudjelovali u radionicama izrade nakita lokalne umjetnice Anne Reette Vaanaanen. Treći dan bio je predviđen za kratku šetnju Iisalmijem te posjet Kisakellariju, mjestu gdje smo se okušali u zabavnim, futurističkim laserskim igrama te najnaprednijem 3D simulutaru pucanja za strijelce i lovce. Posjetili smo i  tvornicu Genelec, jednog od najpoznatijih proizvođača audio sustava zvučnika. Nakon povratka u hotel učenici su u internacionalnim timovima započeli 24-satnu radionicu NY24 Gala s ciljem osmišljavanja inovativnog proizvoda kojeg su predstavili četvrti dan.

Posljednji je dan ponovno bio predviđen za aktivnosti u školi gdje su se učenici i nastavnici uz mnogobrojne sportske igre okušali i u tipičnim finskim zimskim aktivnostima i prisustvovali hokejaškoj utakmici lokalnog IPK kluba.

Danijela Švigir

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju