preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Radionica o održivom transportu
Autor: Krasnodor Mikša, 5. 3. 2020.

 

 

2. ožujka 2020. u našoj je školi održana peta radionica iz programa „Ekologija i održivi razvoj“, a u sklopu projekta “BUDUĆNOST POČINJE DANAS – jačanje znanja i vještina mladih za izgradnju održivih lokalnih zajednica” sufinanciranog od strane Ureda za udruge Vlade RH u okviru Švicarsko – hrvatskog programa suradnje. Radionice iz ovog programa provodi Zelena akcija iz Zagreba.


Tema ove radionice bio je održivi transport. Raspravljalo se o utjecaju raznih vrsta transporta na okoliš i emisiju stakleničkih plinova, usporedio se način transporta nekad i danas te razgovaralo o čimbenicima o kojima ovisi izbor prijevoznog sredstva koji koristimo. U praktičnom dijelu radionice učenici su vježbali izmjenu i “krpanje” gume na biciklu. 

   

Ovom radionicom je u našoj školi završen još jedan dio navedenog projekta. Preostale su radionice u programu o volonterizmu koje će se realizirati tijekom rujna i listopada ove godine.

Projekt zajednički provode Mreža udruga Zagor s partnerskim školama, LAG-om Zagorje - Sutla, Zelenom akcijom / FoE Croatia i Krapinsko-zagorskom županijom.

 

Tajana Sedak Benčić, prof., školski koordinator programa

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju