preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Dan škole

Autor: Krasnodor Mikša, 27. 5. 2020.

Dragi i poštovani učenici, kolegice i kolege, roditelji i svi koji pratite naše stranice i naš rad,

kraj mjeseca svibnja vrijeme je kada se u našoj srednjoj školi događaju najljepši trenuci rada u obrazovanju. Ispraćamo još jednu generaciju učenika, mladih, stručnih i nadasve dobrih ljudi te slavimo naš Dan škole.

Nažalost, najljepše trenutke moramo podijeliti on line.

Pandemija koronavirusa prekinula je odgojno-obrazovni proces u školi i prisilila nas da preko noći postanemo stručnjaci u virtualnom okruženju. Zaustavljena su natjecanja i smotre na kojima smo  postizali zapažene rezultate, ne igra se ni školsko prvenstvo u nogometu, komunikacije se odvija elektronskim putem, zadaci se rješavaju on line; nema ni salonskog kola na igralištu ni svečanosti povodom Dana škole. Vjerujem da bismo svi vrlo rado istresali konfete s odjeće i slušali pjesme na hodniku kojima su se opraštali maturanti.

Ove školske godine sve je drugačije od bilo koje godine ranije u povijesti škole.

Hodnici su prazni, ne zvoni školsko zvono, u učeničkom domu bit će tek nekolicina maturanta koji će  polagati završni ispit i državnu maturu. Naravno, sve će se odvijati prema uputama epidemiologa.

Iako su u školi veliki radovi energetske obnove škole koja će ove godine proslaviti 65 godina rada i 25 godina rada poljoprivrednog učilišta, bez učenika i djelatnika, bez žamora ili buke izgleda tužna i prazna.

I u takvim, specifičnim i do sada nepoznatim uvjetima dali smo sve od sebe da se u vrlo kratkom vremenu preselimo u virtualne učionice i zbornicu. Nadam se da ste primijetili trud svih naših djelatnika, ne samo da prenesu stručna znanja u specifičnim i nimalo jednostavnim uvjetima, već da objavama naših nastavnika, učenika, odgajatelja, stručnih suradnika i knjižničara brinemo i pomažemo jedni drugima.

Iako je ova godina posebna, sigurna sam da smo vama, dragi maturanti, dali dovoljno znanja i vještina neophodnih za odlazak u svijet rada ili nastavak školovanja. Pred vama su završni ispiti i državna matura. Želimo vam puno uspjeha u rješavanju zadataka i nastavku školovanja. Ako odlaziti u svijet rada, budite sigurnu u svoje znanje, poštujte starije i cijenite njihovo iskustvo da budete još bolji.

Znanstvenici će sigurno i za ovaj virus pronaći rješenje, znanje će opet pokazati svoju moć i omogućiti nam povratak uobičajenim životnim navikama, a tehnologija će i dalje ostati samo sredstvo posredovanja i pomoći čovjeku.

Hvala svima na izuzetnim naporima, podršci i razumijevanju u realizaciji nastave na daljinu, kao i obavljanju ostalih, neodgodivih poslova u školi.

Želimo svim djelatnicima, učenicima, roditeljima i prijateljima Srednje škole  Bedekovčina sretan Dan škole i što brži povratak u energetski obnovljenu školu.

Lijepi pozdrav iz vaše i naše škole,

Vera Hrvoj, ravnateljica, i svi djelatnici škole
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju