preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Početak pisanja ispita državne mature

Autor: Krasnodor Mikša, 5. 6. 2020.

 

 

 

 

U ponedjeljak, 8. lipnja 2020., počinje polaganje ispita državne mature i traje do 2. srpnja, uz posebne mjere održavanja i organizacije.

Svi ispiti državne mature pisat će se u ''starom'' dijelu donje zgrade pa će tako biti otvoren samo stari ulaz.

Na vašem profilu u sustavu Postani student objavljeni su termini ispita. Ovu godine isti ispiti različitih razina odvojeni su u različite dane.

Učenici koji pristupaju ispitima moraju najkasnije pola sata prije ispita doći na predviđeno mjesto s osobnom iskaznicom. Sa sobom na ispit možete ponijeti bocu vode, ali etiketa mora biti uklonjena. Hranu je zabranjeno unositi.

Prema uputama HZJZ-a, učenici će u učionicama sjediti još udaljeniji jedni od drugih, a to vrijedi i za vrijeme čekanja ispita, odnosno prozivke. Mole se učenici da paze na socijalnu distancu dok čekaju ispit ili da ih se prozove pri ulasku u učionicu. Zbog toga će, možda, ulaženje u školu i prozivka ispred učionica ići malo sporije pa zato dođite na vrijeme na ispit.

U učionici br. 1 bit će organizirana garderoba i tamo učenici moraju obavezno ostaviti sve stvari osim gore navedenih.

Na ulazu u školu i u toaletima bit će postavljeni dozatori s dezinficijensima koje preporučamo da koristite.

Zbog higijenskih razloga učenik donosi vlastitu kemijsku olovku kojom se piše plavom ili crnom bojom. Ako neki učenik nema kemijsku olovku, dežurni nastavnik daje mu pričuvnu koju učenik ne vraća po završetku ispita već je uzima sa sobom. Isto tako pristupnici ispitu iz Likovne umjetnosti donose vlastiti flomaster kojim će označavati tražene elemente u ispitnoj knjižici. Dakle, učenici ne smiju koristiti niti imati kod sebe na klupi drugi pribor (grafitne olovke, gumice, šestar...). Obratite pozornost i na dozvoljeni pribor za Matematiku, Fiziku i Kemiju: samo jedan trokut ili ravnalo te džepno računalo propisanih karakteristika i bez poklopca.

Učenik koji u razdoblju u kojem polaže ispite državne mature razvije respiratorne simptome ili povišenu tjelesnu temperaturu dužan je o tome telefonom obavijestiti liječnika obiteljske medicine. Učenik o navedenom obavještava liječnika obiteljske medicine i školskog liječnika (obavještavanje epidemiološke službe slijedi prema indikaciji) i obavještava obavezno školu o svom stanju i ne dolaze na ispite.

Učenici mogu na ispitima državne mature nositi maske i rukavice.

Na ispit smijete ponijeti pribor kako je preporučeno u ispitnim katalozima za pojedini predmet, odnosno kako piše u Vodiču kroz ispite državne mature, koji se nalaze na stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Sva pitanja vezana uz državnu maturu možete uputiti ispitnim koordinatorima u živo, preko grupe na Facebooku ili mailom matura.bedekovcina@gmail.com.

Svim učenicima želimo puno uspjeha!

Krasnodor Mikša, Daniela Usmiani,

ispitni koordinatori

 
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju