preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Jesenski rok državne mature 2019./2020.
Autor: Krasnodor Mikša, 20. 7. 2020.

Danas počinju prijave ispita državne mature u jesenskom roku i traju do 31. srpnja 2020. u 12:00.


Učenici samostalno prijavljuju ispite i studije jesenskog dijela državne mature. Sustav ih neće automatski prijavljivati na studije niti se ispiti iz ljetnog roka automatski kopiraju u jesenski.

Podsjetnik o prijavama ispita i studija nalazi se u Priručniku za učenike na stranici Postani student.

Učenici u jesenskom roku mogu prijaviti bilo koji novi ispit, one kojima žele ispraviti negativnu ocjenu ili popraviti ocjenu iz ljetnog roka. Prijavljuju se u sustav Postani student svojim podacima koje su dobili u ljetnom roku. 

Ako se učenici u međuvremenu predomisle, odjava ispita moguća je do 4. kolovoza 2020. U tom slučaju učenici trebaju popuniti obrazac Odjava ispita i poslati ga na e-mail adresu odjava@ncvvo.hr. Ujedno je do 4. kolovza moguća naknadna promjena ispita, prijava ispita ili promjena razina ispita, uz, naravno, valjano objašnjenje zašto se ispiti nisu prijavili na vrijeme. Obrasci se nalaze na stranicama Nacionalnog centra i šalju se ispitnim koordinatorima na matura.bedekovcina@gmail.com.

Do istog datuma (uključujući i taj dan) obavezno je i uplatiti naknadu za troškove polaganja ispita u jesenskom roku. Obaveza plaćanja vidljiva je učenicima nakon prijave ispita na njihovim stranicama, na poveznici Moji podatci / Zaduženja i uplate. Učenici neće moći pristupiti ispitu ako nisu na vrijeme uplatili ispit.

Ispit se plaća ako učenik ponovo polaže ispit koji je s uspjehom položio u ljetnom roku. Ako učenik želi polagati ispit koji je polagao u ljetnom roku, ali na drugoj razini, tada se također ispit plaća. Učenici koji ponavljaju polaganje ispita jer nisu s uspjehom položili ispite u ljetnome roku, ne plaćaju troškove polaganja ispita u jesenskome roku. Kako biste bili sigurni, provjerite poveznicu Zaduženja i uplate.

Pristupnici koji imaju zaduženja iz prethodnih rokova moraju podmiriti dugovanja jer se uplate evidentiraju prvo za neuplaćene ispite iz prethodnih rokova.

Ispiti se pišu u školi prema Kalendaru koji je objavljen na stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (ncvvo.hr).

Prijave na studije na kojima je ostalo mjesta u jesenskom roku traju od 23. srpnja do 17. rujna 2020. do 14:59, ako studij nije odredio raniji završetak prijava. Studije prijavljujete na jednak način kao i u ljetnom roku. Slobodna mjesta na studijima možete provjeriti na stranici Postani student na poveznici Studijski programi.

O mogućim ranijim upisima na pojedine studije, razredbenim ispitima ili dokumentaciji koju je potrebno poslati informirate se sami.

Za sve ostala informacije o jesenskom roku pratite mrežne stranice škole, Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Postani student i studij.hr.

Ispitni koordinatori

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju