preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

Login

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Postavljena pametna klupa
Autor: Krasnodor Mikša, 31. 7. 2020.

 

 

 

U okviru projekta "Budućnost počinje danas: jačanje znanja i vještina mladih za izgradnju održivih lokalnih zajednica" postavljena je 4 QBen pametna klupa ispred ulaza u školu. 


S obzirom na to da živimo u digitalnom dobu, u kojem svakodnevno koristimo različite komunikacijske i radne uređaje za čiji nam rad je neophodna energija, osobito električna energija, ključno je omogućiti dostupnost drugih oblika izvora energije, poput solarne, koja predstavlja obnovljivi izvor energije. Solarne klupe predstavljaju pametne klupe koje je moguće puniti tijekom cijelog dana. Višak energije pohranjuje se i omogućava neometan rad i nekoliko dana u slučaju lošijih vremenskih uvjeta. Pametna klupa omogućava bežično i USB punjenje mobitela, tableta, laptopa i ostalih elektroničkih uređaja. Također nudi i pristup internetu u 3G/4G mreži.

   

Nabava pametnih klupa sufinancirana je od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje.

Nositelj je projekta Mreža udruga Zagor a isti se provodi zajedno s partnerima Gimnazijom Antuna Gustava Matoša, Zabok, Srednjom školom Bedekovčina, Srednjom školom Pregrada, Srednjom školom Zlatar, LAG-om Zagorje-Sutla, Zelenom akcijom i Krapinsko-zagorskom županijom.  

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju