preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

In memoriam - Josip Ban

Autor: Krasnodor Mikša, 5. 8. 2020.

U utorak, 4. kolovoza 2020., u 83. godini života, napustio nas je naš dugogodišnji kolega i bivši ravnatelj Srednje škole Bedekovčina gospodin Josip Ban.

Josip Ban zaposlio se u Srednjoj školi Bedekovčina 17. prosinca 1969. godine kao voditelj Laboratorija za ispitivanje građevnih materijala i nastavnik stručnih predmeta u graditeljstvu.

Odgojio je generacije učenika, danas vrsnih stručnjaka, majstora i poduzetnika koji s ponosom ističu da su svoje školovanje ili put u profesionalnim karijerama započeli baš u Srednjoj školi Bedekovčina. Laboratorij je i danas mjesto u kojem naši učenici obavljaju vježbe vezane uz nastavu, ali koji pruža i usluge ispitivanja građevnih materijala gospodarstvenicima, ne samo u Republici Hrvatskoj već i izvan nje.

Od 1984. do 1991. Josip Ban bio je ravnatelj Škole. Bilo je to vrijeme kada se napušta Šuvarova reforma, a u škole se vraćaju programi tehničara i stvaraju nove „mreže škola“. Ravnatelj Josip Ban uspješno se izborio za tri profila tehničara i gimnaziju.

Josip Ban (prvi red, treći s lijeva) dobiva priznanje za svoj rad za napredak škole povod 60. obljetnice osnutka škole.

 

Promišljajući budućnost škole i perspektive razvoja, prepoznao je potencijale i entuzijazam djelatnika, kao i potrebe gospodarstva. Zahvaljujući upornosti i predanosti ravnatelja, uz postojeći gradi se novi, moderan učenički dom, čime se značajno povećavaju smještajni kapaciteti učeničkog doma. Bio je to, unatoč gospodarskoj krizi, veliki uspjeh ne samo za Školu već i za cijelu Bedekovčinu. I danas se razvoj Škole, novi kurikulumi, prepoznatljivost i domaćinski duh škole temelje upravo na brizi za svakog učenika u učeničkom domu koji svoje školovanje ili dio školovanja provede u njemu.

Skroman, jednostavan, samozatajan, svima uvijek dostupan i spreman pomoći, isticao je važnost znanja i cjeloživotnog učenja koje je vlastitim primjerom potvrđivao.

Veselio se uspjehu svakog djelatnika, a zajedničke uspjehe često smo slavili uz pjesmu i zvuke harmonike našeg ravnatelja. Isticao je vrijednost obitelji, važnost suradnje i zajedništva, predanost i posvećenost poslu i po tome će svima koji smo imali čast i priliku dio životnog puta podijeliti s gospodinom Banom ostati trajno u sjećanju.

Dragi prijatelju i ravnatelju, hvala Vam za sve lijepe trenutke koje smo proveli zajedno i za sve što ste učinili za Srednju školu Bedekovčina i za naše mjesto.

Zauvijek ćete ostati u našim mislima i sjećanju.

Od dragog kolege, ravnatelja, prijatelja i velikog čovjeka oprostit ćemo se u četvrtak, 6. kolovoza 2020., u 17 sati na groblju u Bedekovčini.

 

Djelatnici Srednje škole Bedekovčina
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju