preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Jesenski rok državne mature

Autor: Krasnodor Mikša, 20. 8. 2020.

Jesenski rok državne mature počinje u ponedjeljak, 24. kolovoza 2020.

Svi ispiti pisat će se u učionicama glavne zgrade škole. 

Učenici koji pristupaju ispitima moraju najkasnije pola sata prije ispita doći na predviđeno mjesto s osobnom iskaznicom. Sa sobom na ispit možete ponijeti bocu vode, ali etiketa mora biti uklonjena. Hranu je zabranjeno unositi.

Na ispit smijete ponijeti pribor kako je preporučeno u ispitnim katalozima za pojedini predmet, odnosno kako piše u Vodiču kroz ispite državne mature, koji se nalaze na stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Učenici koji su trebali platiti ispit, a nisu izvršili uplatu, neće moći pristupiti ispitu.

Prema uputama HZJZ-a, učenici će u učionicama sjediti još udaljeniji jedni od drugih, a to vrijedi i za vrijeme čekanja ispita, odnosno prozivke. Mole se učenici da paze na socijalnu distancu dok čekaju ispit ili da ih se prozove pri ulasku u učionicu. Zbog toga će, možda, ulaženje u školu i prozivka ispred učionica ići malo sporije pa zato dođite na vrijeme na ispit.

Na ulazu u školu i u toaletima bit će postavljeni dozatori s dezinficijensima koje preporučamo da koristite.

Zbog higijenskih razloga učenik donosi vlastitu kemijsku olovku kojom se piše plavom ili crnom bojom. Ako neki učenik nema kemijsku olovku, dežurni nastavnik daje mu pričuvnu koju učenik ne vraća po završetku ispita već je uzima sa sobom. Dakle, učenici ne smiju koristiti niti imati kod sebe na klupi drugi pribor (grafitne olovke, gumice, šestar...). Obratite pozornost i na dozvoljeni pribor za Matematiku, Fiziku i Kemiju: samo jedan trokut ili ravnalo te džepno računalo propisanih karakteristika i bez poklopca.

Učenik koji u razdoblju u kojem polaže ispite državne mature razvije respiratorne simptome ili povišenu tjelesnu temperaturu dužan je o tome telefonom obavijestiti liječnika obiteljske medicine. Učenik o navedenom obavještava liječnika obiteljske medicine i školskog liječnika (obavještavanje epidemiološke službe slijedi prema indikaciji) i obavještava obavezno školu o svom stanju i ne dolaze na ispite.

Učenici mogu na ispitima državne mature nositi maske i rukavice.

Više o uputama HZJZ-a možete pročitati na poveznici.

Sva pitanja vezana uz državnu maturu možete uputiti ispitnim koordinatorima u živo, preko grupe na Facebooku ili mailom matura.bedekovcina@gmail.com.

Podsjetnik: Zadnji dan prijava za upis na studijske programe je 17. rujna, do 14:59, na studijima na kojima je ostalo mjesta. Ujedno je to i krajnji rok za promjenu liste prioriteta i brisanja studijskih programa. Objava konačnih rang-lista bit će isti dan nakon 16:00.

Svim učenicima želimo puno uspjeha!

Ispitni koordinatori
CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju