preskoči na sadržaj

Srednja škola Bedekovčina

 > ŠKOLA
Vijesti

Početak pisanja ispita državne mature - upute i obavijesti

Autor: Krasnodor Mikša, 27. 5. 2021.

U petak, 4. lipnja 2021., počinje polaganje ispita državne mature i traje do 29. lipnja, uz posebne mjere održavanja i organizacije.

Svi ispiti državne mature pisat će se u donjoj zgradi.

Na vašem profilu u sustavu Postani student objavljeni su termini ispita. Ovu godine isti ispiti različitih razina odvojeni su u različite dane.

Učenici koji pristupaju ispitima moraju najkasnije pola sata prije ispita doći na predviđeno mjesto s osobnom iskaznicom. Sa sobom na ispit možete ponijeti bocu vode, ali etiketa mora biti uklonjena. Hranu je zabranjeno unositi.

Prema uputama HZJZ-a, učenici će u učionicama sjediti još udaljeniji jedni od drugih, a to vrijedi i za vrijeme čekanja ispita, odnosno prozivke. Mole se učenici da paze na socijalnu distancu dok čekaju ispit ili da ih se prozove pri ulasku u učionicu. Zbog toga će, možda, ulaženje u školu i prozivka ispred učionica ići malo sporije pa zato dođite na vrijeme na ispit.

U prilogu se nalazi dokument Pravila ponašanja na ispitima državne mature koji obavezno pročitajte.

Na ulazu u školu i u toaletima bit će postavljeni dozatori s dezinficijensima koje preporučamo da koristite.

Zbog higijenskih razloga učenik donosi vlastitu kemijsku olovku kojom se piše ispit plave ili crne boje. Ako neki učenik nema kemijsku olovku, dežurni nastavnik daje mu pričuvnu koju učenik ne vraća po završetku ispita već je uzima sa sobom. Učenici ne smiju koristiti niti imati kod sebe na klupi drugi pribor (grafitne olovke, gumice, šestar...). Obratite pozornost i na dozvoljeni pribor za Matematiku, Fiziku i Kemiju: samo jedan trokut ili ravnalo te džepno računalo propisanih karakteristika i bez poklopca.

Učenik koji u razdoblju u kojem polaže ispite državne mature razvije respiratorne simptome ili povišenu tjelesnu temperaturu dužan je o tome telefonom obavijestiti liječnika obiteljske medicine. Učenik o navedenom obavještava liječnika obiteljske medicine i školskog liječnika (obavještavanje epidemiološke službe slijedi prema indikaciji) i obavještava obavezno školu o svom stanju i ne dolazi na ispite. Učenici koji su stavljeni u samoizolaciju o tome obaviještavaju školu i razrednika, nakon čega će dobiti upute o pisanju ispita. Zato obavezno pročitajte upute HZZ-a na poveznici.

Učenici mogu na ispitima državne mature nositi maske i rukavice.

Na ispit smijete ponijeti pribor kako je preporučeno u ispitnim katalozima za pojedini predmet, odnosno kako piše u Vodiču kroz ispite državne mature, koji se nalaze na stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Do kraha lipnja potrebno je potvrditi ocjene 4./5. razreda srednje škole na svojoj stranici na Postani student.

Ako ocjene nisu dobro upisane (a mogli ste ih provjeriti na dobivenim svjedodžbama), javite se svojim razrednicima koji će ih promijeniti.

Učenici koji su osvojili neka od mjesta na natjecanjima koja se boduju na rang-listama studijskih programa moraju provjeriti u sustavu Postani student jesu li im ti bodovi upisani. Ti bodovi pojavit će se do početka srpnja i kod rezultata na rang-listama studijskih programa koje ste prijavili (ako se uopće i gledaju). Ako nemate pripisanih bodova, javite se svojim mentorima koji su vas vodili na natjecanje. Više o tome pročitajte na stranici studij.hr (Česta pitanja - VIII. Posebna postignuća).

Sva pitanja vezana uz državnu maturu možete uputiti ispitnim koordinatorima u živo, preko grupe na Facebooku ili mailom matura.bedekovcina@gmail.com.

Svim učenicima želimo puno uspjeha!

Krasnodor Mikša, Daniela Usmiani,

ispitni koordinatori


Priloženi dokumenti:
PRAVILA_PONASANJA_NA_ISPITIMA_DRZAVNE_MATURE.pdf (106.64 KB)


CMS za škole logo
Srednja škola Bedekovčina / Gajeva 1, HR-49221 Bedekovčina / ss-bedekovcina.skole.hr / ured@ss-bedekovcina.skole.hr
preskoči na navigaciju